DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu

  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 1
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 2
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 3
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 4
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 5
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 6
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 7
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 8
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 9
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 10
  • DS 3 CROSSBACK satışa sunuldu - 11

DS’in yeni crossover modeli DS 3 Crossback modeli 250.000 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaya başlandı.

Daha önce sizlerle tüm detaylarını paylaştığımız DS 3 Crossback Türkiye pazarında satışa sunuldu. DS’in, Citroen çatısı altından sonra geliştirdiği ikinci model olan DS 3 Crossback (ilki DS 7’ydi) 1.2 litrelik, turbo benzinli motoruyla alınabiliyor.  

Bildiğiniz gibi DS3 aslında hayatına bir hot hatch olarak başlamıştı ama DS’in bağımsız bir marka olmasından sonra model strateji değişikliğiyle crossover’a döndü. Bunun nedeni olarak dünyanın en yaygın otomobil sınıfının bu olduğunu göstermek herhalde yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.  

Eski modele göre yüksek gövdesi, beş kapılı yapısı ve zarif yapısıyla DS 3 Crossback tam olarak DS ruhunu yansıtan bir model olarak görünüyor. 4118 mm uzunluğunda, 1530 mm yüksekliğinde ve 1790 mm genişliğindeki otomobil PSA Grubu’nun CMA (Common Modular Platform) adını verdiği altyapıyı barındırıyor. Bu yeni platform aynı zamanda hibrit ve elektrikli modellere de temel oluşturabilmesi açısından önemli bir silah, ki Crossback modelinde yakın zamanda bu alternatifleri göreceğiz.

Her neyse, DS 3 Crossback Türkiye pazarında 10 gövde rengi ve 10 jant seçeneğiyle satılıyor. Ayrıca model sayısız kişiselleştirilme olanağı ve farklı dış tasarım kombinasyonlarıyla dikkat çekiyor. Gizlenmiş kapı kolları, tamamen LED farlar, köpek balığı yüzgeci şeklinde ve eski DS 3’ü andıran B sütunu tasarımı otomobilin farklı görünmesini sağlıyor.

Otomobilin kabini de diğer DS modelleri gibi son derece kaliteli. El işçiliğe ile üretilen deriler neredeyse kabinin tamamını kaplarken FOCAL imzası taşıyan 12 hoparlörlü ve 515W gücündeki ses sistemi kullanıcılara sunuluyor. DS ayrıca aracın olabildiğince iyi yalıtıma sahip olabilmesi için akustik bir ön cam ve daha kalın yan camlar kullanıyor. Dokunmatik kontrol tuşları, Alcantara kaplamalar gibi detaylarla kabin eşsiz bir kaliteye sahip.  

DS 3 Crossback 5 farklı tasarım konseptiyle alınabiliyor. Standart olarak DS Bastille seçebilirken, zevkinize göre Performance Line, Rivoli, Opera veya La Premiere seçeneklerini de alabiliyorsunuz. Her tasarım paketi farklı zevklere hitap edecek şekilde tasarlandı.  

DS 3 Crossback 1.2 litrelik PureTech, 3 silindirli, turbo destekli motoruyla alınabiliyor. Bu motor 130 ve 155 bg’lik iki versiyona sahip. Her iki seçenek de 8 ileri oranlı EAT 8 tam otomatik şanzımanla gücünü aktarıyor. 

Yeni DS 3 Crossback’in tam fiyat listesi şu şekilde:

DS 3 Crossback Pure Tech 130 Otomatik So Chic: 250.000 TL

DS 3 Crossback Pure Tech 130 Otomatik Performance Line: 251.300 TL

DS 3 Crossback Pure Tech 155 Otomatik La Premiere: 304.000 TL


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook