DS ailesinin son üyesi DS7 Crossback tanıtıldı

  • DS ailesinin son üyesi DS7 Crossback tanıtıldı - 1
  • DS ailesinin son üyesi DS7 Crossback tanıtıldı - 2
  • DS ailesinin son üyesi DS7 Crossback tanıtıldı - 3
  • DS ailesinin son üyesi DS7 Crossback tanıtıldı - 4
  • DS ailesinin son üyesi DS7 Crossback tanıtıldı - 5
  • DS ailesinin son üyesi DS7 Crossback tanıtıldı - 6

Citroen 60’lı yıllarda çıkardığı efsane modeli DS’i geçtiğimiz yıllarda alt marka olarak tekrar canlandırmış DS3, DS4 ve DS5 modellerini satışa sunmuştu. Bununla da yetinmeyen marka geçtiğimiz yıl DS’i PSA grubun premium markası yapmıştı.

DS Automotives’in marka olmasından itibaren çıkardığı ilk yeni model olan DS7 Crossback ise geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Premium Alman markaları Audi, BMW ve Mercedes Benz’e meydan okuyan DS, DS7 Crossback ile bu iddiasında ne kadar kararlı olduğunu ortaya koydu.

Standart olarak önden çekişli olarak gelen otomobil, sadece hibrit versiyonu alındığında 4 çeker olarak geliyor. 6 farklı motor seçeneğiyle sahip olan DS7 3 benzinli, 2 dizel 1 hibrit alternatifleri bulunuyor.

Şanzıman olarak 8 ileri tam otomatik EAT8 veya 6 ileri manuel tercih edilebilirken, modelin en çok dikkat çeken versiyonu toplam 300 bg güç üretebilen hibrit oluyor. 200 bg’lik benzinli motor gücü ön lastiklere iletirken 100 bg’lik elektrikli motor gücü arka lastiklere gönderiyor ve otomobil bu şekilde dört çeker oluyor.

Oldukça fütüristik bir tasarıma sahip olan DS7 Crossback ilgi çekici bir araç. Çok özel tasarım detaylarına sahip olan model markanın yeni tasarım dilini en iyi yansıtan model olmuş. “DS Wings” ön ızgarada yerini alırken, DS’in baklava desenini neredeyse her bölgede görmek mümkün. Tamamen LED Vision ön farlar ve yine tamamen LED 3D arka stoplara sahip olan DS7’de ayrıca tamponda dikine yerleştirilmiş bir LED gündüz farı grubu yer alıyor.

İçine geçildiğinde ise yenilikçi tasarım anlayışının devam ettiğini görebiliyoruz. Uçaklarda kullanılan tuşlara benzeyen cam açma tuşları orta konsolda yer alıyor, normal şartlarda orta konsolda yer alan cam açma tuşları kullanım açısından zoruk çıkarsa da DS bunu oldukça farklı şekilde ele alarak bundan uzak durmayı başarıyor. Oldukça ergonomik bir yere konumlandırılan bu tuşlar kabin tasarımının odak noktası olmuş durumda. Kafalıkların arkasında bulunan “DS” logosu ve orta konsolda BRM klasik saat premium havayı arttıran diğer detaylar.

12 inç genişliğinde 2 ekranın kullanıldığı DS7’de infotaintment sistemi MirrorScreen ve DS Connect özelliklerine sahip. Ayrıca daha üs t sınıflarda sunulan gece görüş sistemi ve adaptif süspansiyonlar kullanılan yenilikler arasında yer alıyor.

Audi Q3 fiyatına Q5 seviyesinde çıkacağı söylenen DS7 Alman rakiplerini oldukça zorlayacakmış gibi görünüyor.

Cenevre Fuarı’nda gösterilecek olan DS7 bir de lansmana özel “La Premiere” adında özel bir versiyona sahip. Bu özel versiyonda 3 farklı özel renk ve Nappa deri döşeme seçeneği sunulacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook