Elektrikli Porsche Cayman ne anlama geliyor?

Elektrikli Porsche Cayman ne anlama geliyor? - 0

Tamamen elektrik motorlu Cayman gelecekte bizlerin farklı Porsche modelleri beklediği anlamına geliyor olabilir mi?

Porsche’nin Stuttgart’taki Elektrikli Otomobiller Sempozyumu’nda tanıtmış olduğu Cayman E-Volution farklı düşüncelerin ortaya atılmasına neden oldu. Acaba Porsche tamamen elektrikli bir geleceğe mi hazırlanıyor yoksa bu model daha önce gördüğümüz Mission E elektrikli sedan için bir hazırlık niteliğinde mi?

Porsche şimdilik bu sorulara net cevap vermiyor olsa da modellerinin tamamında elektrik motoru kullanılmasını ve içten yanmalı motorların ortadan kalkmasını reddediyor.

Markanın EV mühendisleri sadece bir adet ürettikleri bu model hakkında şu açıklamayı yapıyorlar: “Burada görmüş olduğunuz otomobil Porsche’nin elektrikli mobiliteyi nasıl gördüğünün ilk somut örneğini ortaya atıyor.”

Porsche, Mission E adını verdiği ilk tamamen elektrikli modelini 2019’da piyasaya sunmayı planlıyor. Bu model ilk elektrikli olsa da son olmayacak, bunu biliyoruz ancak markanın elektrikli modellerini nasıl geliştireceği büyük bir soru işareti. Acaba bunlar tamamen yeni model mi olacak yoksa mevcut modellerin bir versiyonu olarak mı piyasaya çıkacaklar?

Cayman E-Volution bu yüzden soru işareti yaratan bir model olarak görünüyor. Ancak Porsche bu modelin üretime geçmeyeceğini kesin bir şekilde açıkladı.

Aracın teknik özelliklerine gelecek olursak. Sadece 3.3 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan otomobil 200 km’lik bir menzil sunuyor. Markanın yeni Turbo Charging altyapısı da bu modelle birlikte tanıtıldı. Bu sistem 320 kW’lık bir kapasiteyle otomobili şarj edebilirken, 2 adet 160 kW’lık araç aynı anda da şarj edilebiliyor.

Bu altyapı Porsche Engineering ile ADS-TEC firmaları tarafından ortak geliştirilmiş bir sistem ve yakın gelecekte Avrupa’daki orta voltaj şarj istasyonları ağlarında hızlı şarj olarak kullanılacak. Bu ağ 2020’de Porsche, Audi, BMW, Daimler ve Ford ile ortak şekilde geliştirilip kullanılmaya başlanacak.

Uzun lafın kısası; şimdilik Porsche’nin tüm modellerini elektrikli hale dönüştüreceği kaygısı yersiz görünüyor. Ancak 2019’daki Mission E’den sonraki hamleler çok önemli olacak ve markanın hangi yolda ilerleyeceğini gösterecek.

Biz Cayman Boxster ve 911 gibi modellerin ölmeyeceğini düşünüyoruz. Umarım Porsche de bizimle aynı fikirdedir.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook