Ferrari Portofino, California T’nin yerini alıyor

  • Ferrari Portofino, California T’nin yerini alıyor - 1
  • Ferrari Portofino, California T’nin yerini alıyor - 2
  • Ferrari Portofino, California T’nin yerini alıyor - 3
  • Ferrari Portofino, California T’nin yerini alıyor - 4
  • Ferrari Portofino, California T’nin yerini alıyor - 5
  • Ferrari Portofino, California T’nin yerini alıyor - 6
  • Ferrari Portofino, California T’nin yerini alıyor - 7

Turbo V8 motorlu cabriolet 600 bg güç üretiyor.


Ferrari’nin dört kişilik cabrio modeli California T, yerini Portofino modeline bırakıyor. Yine dört koltuklu ve metal tavanlı olarak tasarlanan otomobilde California T modelinden alınan 3.9 litrelik, çift turbo destekli güç ünitesi bulunuyor. Ancak motor gücü 40 bg arttırılarak 600 bg’e çıkarken tork da 3000-5250 d/dak arası 760 Nm’ye ulaşmış. Bu artış motorda yer verilen yeni pistonlar, piston kolları ve emme sistemi sayesinde elde edilmiş. 0-100 km/s hızlanma 3.5 saniye olarak verilirken maksimum hız 320 km/s.

Tamamen yeni bir platform üzerine geliştirilen Portofino’nun California modelinden ne kadar hafiflediğine dair bir bilgi açıklamadı Ferrari ama torsiyonel rijitliğin ciddi şekilde arttırıldığı söyleniyor. Otomobilin ağırlık dağılımı 46/54 ön/arka şeklinde.

Portofino’da Ferrari’nin diğer modellerinde de kullanılan E-Diff 3 elektronik diferansiyele yer verilmiş, bu sistem F1-Trac çekiş kontrol sistemiyle bir arada kullanılmış ve önden motorlu bir Ferrari’de ilk kez yer alıyor. Bir diğer ilk de Portofino’nun elektrikli direksiyon kullanan ilk Ferrari GT modeli olması. Tamamen yeni bu sistem Califonia modeline göre %7 oranında daha seri olacak şekilde geliştirilmiş. Süspansiyon sistemindeyse magnetorheological (SMC-E) ayarlanabilir amortisörlere yer verilmiş. Bu sistem sürüş modlarına göre süspansiyon sisteminin sertliğini ayarlayabiliyor.

Klasik cabriolet tarzındaki tasarımıyla, California modeline göre daha agresif görünen otomobil adını da İtalya’nın ünlü kasabası Portofino’dan alıyor. Uzunluk California modeline göre 16 mm artarken, genişlik de 28 mm artış göstermiş, yükseklikse 4 mm azalmış. Tavan hareket halindeyken açılabiliyor ama Ferrari bu konuda da henüz net bir bilgi iletmedi.

Otomobilin lansmanı Eylül ayındaki Frankfurt Fuarı’nda yapılacakken, detaylı bilgilerin de fuarla birlikte netleşeceğini söyleyebiliriz.

Ferrari Portofino fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook