Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi

  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 1
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 2
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 3
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 4
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 5
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 6
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 7
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 8
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 9
  • Ford Explorer Hibrit Frankfurt’ta gösterildi - 10

Avrupa pazarında satışa sunulan otomobil Frankfurt Fuarı’nda tanıtıldı.

Ford’un Amerika pazarında en çok satılan modeli olan Explorer, bu defa Avrupa’yı fethetmeye hazırlanıyor. Yıl içerisinde Amsterdam’da tanıtılan model, Frankfurt Fuarı’nda göz önüne çıktı ve satılmaya başlandı.

Plug-in hibrit formatında tasarlanan yeni Explorer 3.0 litrelik V6 silindirli, Ecoboost benzinli motorunu elektrik motoruyla bir arada kullanıyor. Sistem toplamda 450 bg güç ve 840 Nm gibi etkileyici bir tork değeri sunarken 40 km’lik elektrik menzili birçok kullanıcı için yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.

Otomobilde Ford Intelligent All-Wheel Drive adı verilen dört çeker sistemi, yedi farklı sürüş modu ve 10 ileri otomatik şanzımanla geliyor. Otomobil sadece elektrikle kullanılırken bile 2500 kg çekme kapasitesi sunuyor ki bu çok etkileyici bir değer.

Otomobilin 3.0 litrelik turbo destekli benzinli motoru 350 bg güç üretirken, elektrik motoru 100 bg güç ortaya atıyor. 13.1 kWh kapasiteki lityum iyon batarya elektrik motoru için enerjiyi depolarken modelin ortalama tüketim değeri 3.4 lt/100 km, emisyon değeriyse 78 gr/km olarak görünüyor.

Akıllı dört çeker sistemi sadece 10 milisaniye içinde lastik hızı, kayma hızı, hava sıcaklığı gibi bilgileri derleyerek hangi lastik en iyi tutunmayı sağlıyorsa torku yönlendiren bir yazılıma sahip. Bunu destekleyen diferansiyel ön ve arka aks arasındaki geçişi 100 milisaniyede tamamlayabiliyor.

Explorer’daki Terrain Management sistemi hava ve yol koşullarına göre farklı sürüş modları sunuyor. Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco, Deep Snow ve Sand modlarında farklı çekiş programlarını seçebiliyorsunuz.

7 koltuk kapasiteli modelde 10.1 inç genişliğinde Infotaintment sistemi, 12.3 inç genişliğinde tamamen dijital göstergeler, şerti takip sistemi, çarpışma uyarısı gibi teknolojiler yer alıyor. İkinci sıra koltukların yatırılmasıyla 2274 litrelik bir bagaj hacmi sunan otomobilde toplam 12 adet bardaklık yer alıyor. Ayrıca kabin içinde 123 litrelik eşya koyma alanı kullanıcılara sunuluyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook