Ford, yeni Shelby GT500'ün teaser fotoğrafını yayınladı

Ford, yeni Shelby GT500'ün teaser fotoğrafını yayınladı - 0

Ocak ayında Detroit Fuarı’nda üretileceği resmi şekilde duyurulan yeni GT500’ün yeni bir fotoğrafı yayınlandı.

Ford’un tarihinde ürettiği (ya da ürettirdiği diyelim) en ikonik modellerden biri olan Shelby GT500 geri dönüyor. İlk olarak 1967’de Carroll Shelby tarafından Ford ile ortak şekilde geliştirilen otomobil zamanının en hızlı Muscle Car’larından biriydi ve Ford’un performanslı otomobil imajına ciddi şekilde katkıda bulunmuştu. O günden beri üretimi zaman zaman devam eden GT500 günümüzde en son 2015’te banttan inmişti.

Yeni model de aynı şekilde performans olarak Ford’un en güçlü modeli olma yolunda ilerliyor. 700 bg’den fazla güce sahip olacağı açıklanan otomobil Dodge Challenger Hellcat gibi modellerle rekabete girecek.

Yayınlanan fotoğraf modelin kendi gibi ikonik olan Cobra logosu ve yarış çizgilerini açıkça gösteriyor. Detroit’te yayınlanan video ise otomobilin yüksek arka kanadı, motor kaputundaki hava girişleri gibi detayları ele veriyor.

Bir söylentiye göre V8 motora sahip olacak modelin ileriki dönemde bir de hibrit versiyonu da üretilecek. Ford’un açıklaması hibritin düşük devirlerde yüksek tork üretecek şekilde ayarlanacağı yönünde.

Hibrit olsun ya da olmasın; GT500’ün geliyor olması bile bizleri şimdiden heyecanlandırdı.

1967 Shelby GT350 Klasik Testi için tıklayın.

1967 Shelby GT350 vs 1966 Ford Mustang Karşılaştırma Testi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook