BMW yeni lüks modellerinde kullanacağı logoyu tanıttı

  • BMW yeni lüks modellerinde kullanacağı logoyu tanıttı - 1
  • BMW yeni lüks modellerinde kullanacağı logoyu tanıttı - 2
  • BMW yeni lüks modellerinde kullanacağı logoyu tanıttı - 3
  • BMW yeni lüks modellerinde kullanacağı logoyu tanıttı - 4
  • BMW yeni lüks modellerinde kullanacağı logoyu tanıttı - 5

Siyah renkli logo sadece lüks segment modellerde yer alacak


BMW’nin logo anlamında değişimler yapmasına alışık değiliz. Ancak marka son zamanlarda büyük bir değişim geçiriyor ve yeni logonun kullanılması kararını, bu değişime yorabiliriz.

Frankfurt Fuarı’nda markanın tanıttığı birçok konsept araç BMW’nin yakın gelecekte hangi segmentlerde yer alacağını az çok gösterdi. Bu konseptler arasında özellikle üst segment modellerin fazlalığı dikkat çekiciydi: BMW 8 Serisi Coupe, daha önce sizlere detaylarından bahsettiğimiz BMW M8, yeni üst segment SUV model BMW X7 ve 2018’da piyasaya olacak olan BMW i8 Roadster bunlardan bazılarıydı.

Markanın daha önce yer almadığı segmentlere aynı anda bu kadar çok ilgi göstermesi daha önce pek rastladığımız bir hamle değil. Söz konusu logo Frankfurt’ta bu konseptlerle birlikte sessiz sedasız tanıtıldı ve sadece adı geçen lüks segment modellerde yer alması düşünülüyor.

Yeni logoda BMW’nin bildiğimiz mavi-beyaz kombinasyonlu grafiği yerini siyah-beyaz kombinasyona bırakırken markanın adının tamamı olan ‘Bayerische Motoren Werke’ ismi olduğu gibi logonun altında yazılı şekilde yer alıyor.

BMW henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı; Frankfurt’ta logo gösterildi ve çok kısa bir açıklamayla geçildi ancak Alman üreticinin artık daha fazla adette olacak üst segment modellerini diğerlerinden ayırt etmek için böyle bir yola başvurduğu düşünülüyor.

Sanıyoruz ki yeni X7’nin piyasaya çıkmasıyla birlikte az önce bahsettiğimiz modellerde bu logo kullanılırken gelecek yıl piyasada olması planlanan makyajlı 7 Serisi’nde de yeni logo yer alacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook