Giulia 3 motor seçeneğiyle satışa sunuldu

  • Giulia 3 motor seçeneğiyle satışa sunuldu - 1
  • Giulia 3 motor seçeneğiyle satışa sunuldu - 2
  • Giulia 3 motor seçeneğiyle satışa sunuldu - 3
  • Giulia 3 motor seçeneğiyle satışa sunuldu - 4
  • Giulia 3 motor seçeneğiyle satışa sunuldu - 5

Alfa Romeo meraklılarının uzun zamandır beklediği Giulia modeli Türkiye’de satışa sunuldu.

3 motor seçeneğine sahip Giulia şimdilik sadece benzinli olarak alınabiliyor. 2.0 litre turbo, arkadan çekişli 200 bg, dört çeker 280 bg Veloce ve 2.9 litrelik, çift turbo V6 510 bg’lik QV kullanıcılara sunulan alternatifler. Tüm motorlar otomatik şanzımanla alınabiliyor ve Super, Veloce ile Quadrifoglio Verde adı verilen üç donanımla geliyor.

Super donanımlı versiyon sadece 2.0 lt, 200 bg ve 8 ileri otomatik şanzımana sahip. Giulia bu motor seçeneğiyle 0-100 km/s hızlanmasını 6.6 saniyede tamamlıyor ve 235 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Super donanımında Alfa DNA sistemi, 18 inç hafif alaşım jantlar, 6 havayastığı, Şerit Değiştirme İkaz Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, geri görüş kamerası, direksiyon üstünde motor çalıştırma düğmesi ve deri/kumaş kombinasyonlu koltuklar yer alıyor.

Dört çeker isteyen müşteriler ise Veloce donanımını alabilir. 280 bg’lik bu versiyon 400 Nm’lik torkuyla da dikkat çekiyor. Efsanevi Veloce adının dönüşünü temsil eden model 5.2 sn’lik 0-100 km/s hızlanması ve 240 km/s’lik maksimum hız verisiyle ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor.

Veloce’de özel tamponlar ve parlak siyah kapı giydirme gibi tasarım özellikleri ile çift egzoz ve isteğe bağlı 19 alaşımlı jantla birleşen özel arka difüzör gibi çeşitli sportif özellikler ön plana çıkıyor. Aynı sportif his, yeni siyah deri spor koltuklar, orijinal bir kavrayış sağlayan sportif bir direksiyon, gösterge paneli üzerindeki alüminyum gömme parçalar, kapı panelleri ve Xenon farlar ile daha da güçleniyor. Ayrıca otomobilde Bu Alfa DNA sistemi, Bağımsız Acil Durum Frenine (AEB) sahip İleride Kaza Uyarıcısı (FCW) ve yaya tanıma gibi yeni ve etkin güvenlik sistemleri, Şeritten Çıkma Uyarıcısı (LDW) ve hız sınırlamalı hız kontrolü gibi güvenlik ekipmanları da standart olarak sunuluyor.

Veloce’deki dört çeker sistemine Q4 adı veriliyor. Tamamen yeni bir tasarım olan bu sistemde orta ve ön diferansiyel yer alıyor ve ağırlığı sadece 60 kg artırıyor. Sistem normal şartlarda gücü tamamını arka aksa gönderirken şartlara göre yüzde 60 kadarını ön aksa iletebiliyor. Sistemde elektronik tork dağılım sistemi de yer alıyor.

Giulia’nın en çok ses getirecek modeliyse kuşkusuz QV. Nürbugring rekoruyla adından çok söz ettiren bu modelde Ferrari’lerin V8 motorundan türetilmiş, çift turbolu bir V6 yer alıyor. 50/50 ağırlık dağılımıyla gerçek bir sporcu olduğunu ortaya atan QV 510 bg gücü ve sadece 3.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasıyla öne çıkıyor. Maksimum hızı 307 km/s olan otomobil bugüne kadar üretilen en hızlı Alfa Romeo modeli konumunda.

Giulia’nın tam fiyat listesi şu şekilde:

GIULIA 2.0 200hp SUPER RWD BENZİNLİ AT 320.000 TL

GIULIA 2.0 280hp VELOCE AWD BENZİNLİ AT 380.000 TL

GIULIA 2.9 510hp QV RWD BENZİNLİ AT 780.000 TL


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook