Bugatti Chiron’un üretimi başladı

  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 1
  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 2
  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 3
  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 4
  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 5
  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 6
  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 7
  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 8
  • Bugatti Chiron’un üretimi başladı - 9

Bugatti’nin yeni hiper spor modeli Chiron, Molsheim’da üretime başladı. Bu yazıda Chiron’un üretiminin nasıl gerçekleştiğini okuyacaksınız.

VW Group bünyesinde hayatına devam eden Bugatti’nin Veyron’dan sonra nasıl bir mode üreteceği merak konusuydu. Özellikle geçen yıl VW’nin emisyon skandalı sonrasında birçok konuda maliyeti azaltmaya yönelik hamleleri belki de yeni bir modelin üretilemeyeceği dedikodularını ortaya atmıştı. Ne var ki Bugatti çok sıkı bir şekilde ayakta durmaya devam ediyor ve Molsheim’daki etkileyici fabrikasında Chiron’un üretimini başlattığını duyuruyor.

İlk modeller 2017’nin ilk çeyreğinde kullanıcılarıyla buluşacakken, bu yıl içerisinde toplam 70 adet Chiron üretileceği söyleniyor. 20 kişinin üretimde bulunduğu fabrikada otomobil tamamen elle üretiliyor ve işçilik seviyesi en üst kalitede ele alınmış durumda.

Fransa’nın Alsace bölgesinde konumlanan bu tarihi fabrika 1909 yılında kurulmuş ve Chiron’dan önceki Veyron modelinin tüm versiyonlarının üretiminin yer aldığı, marka için son derece önemli bir yerleşim. Müşteriler buradan siparişini verdikleri otomobillerini de teslim alabiliyorlar.

Bugatti, Chiron için 23 gövde rengi ve 8 karbon seçeneği sunuyor. Kabindeyse 31 deri ve Alkantara rengi, 30 dikiş şekli, 18 halı ve 11 emniyet kemeri rengi arasından istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bu temel renkler dışında binlerce özel renk de alternatifler arasında yer alıyor. Ayrıca arka spoyler ya da kafalıklarda veya orta konsolda yer alabilecek özel logo, imza tarzı üretimler de yapılabiliyor. Bugatti için en önemli şeylerden biri otomobillerin tamamen kişiselleştirilebilmesi. Bu tüm Chiron’ların birbirinden farklı olabilmesi için çok ama çok önemli bir nokta.

Müşteri siparişini verdikten sonra otomobilini teslim almasıysa 9 ay kadar sürüyor. Bu süre otomobilin konfigürasyonunun ne kadar özel olduğuyla ilgili olarak değişebiliyor.

Bu küçük atölyede robot ya da üretim bandı yer almıyor, her şey insan gücü ve elle üretiliyor. Toplam 12 istasyon yer alıyor ve ilk istasyonda güç ünitesi hazırlanıyor. 1500 bg gücünde, W16 silindirli motor VW Group bünyesindeki Salzgitter fabrikasında önceden hazırlanmış durumda bekletiliyor ve sekiz saat kadar test ediliyor. Aynı işlem 7 ileri çift kavramalı şanzıman ve 1600 Nm’lik devasa torka maruz kalacak yürüyen aksam parçaları için de yapılıyor.

İkinci istasyondaysa şasi monte ediliyor. Tamamen karbon fiberden üretilen şasi 628 kg ağırlığındaki motoru taşıyor. Burada iki şasi üretme platformu yer alıyor ve şasi montajı neredeyse 1 hafta sürüyor.

Otomobilin arka tarafı motorun etrafında üretilirken, aynı anda monokok şasi ve ön kısım üretiliyor. Chiron’da toplam 1800 cıvata kullanılıyor, monokok şasideyse 14 titanyumdan üretilmiş cıvata kullanılırken, bunların tanesi 34 gr ağırlığında. Kısacası Chiron’daki detaylar akıl alacak cinsten değil.

Otomobilin motoru monte edildikten sonra tüm Chiron’lar atölye içerisinde dinamometre testine tabi tutuluyor. Bu testte motor, şanzıman, lastikler, hidrolik sıvıları, soğutma sistemi gibi detaylar test ediliyor. Bu test yaklaşık 60 kilometre ve iki ya da üç saat kadar sürüyor. Yürüyen aksam testi geçtiğindeyse dış gövde alt tarafla birleştiriliyor ve Chiron su sızdırmazlık testine alınıyor.

30 dakika süren bu şiddetli su testinde otomobilin hiçbir noktasının su sızdırmadığından emin olunduktan sonra sürüş testine geçiliyor.

Üretilen tüm Chiron’lar 300 km’lik gerçek sürüş testine çıkıyor. Bugatti bu testlerde otomobilin üzerinde müşteriye verilecek lastik, jant ve tabanı kullanmıyor ve otomobiller Colmar havaalanındaki yükek hız testine tabi tutuluyor. Burada otomobiller 250 km/s hıza kadar çıkıyor ve herhangi bir sorun olmadığından emin olunuyor.

Daha sonraysa makul bir hızda testten fabrikaya geri dönülüyor ve otomobilin soğuması sağlanıyor. Fabrikaya gelindikten sonra otomobilin şanzıman yağı değişiyor, orijinal tabanı monte ediliyor, sıfır jant ve lastikleri takılıyor. Ardından 50 km’lik son sürüş testinden sonra Chiron boyanmak boya atölyesine gönderiliyor.

Bu atölyede kusursuzluk üzerine son derece detaylı bir kontrolden geçen otomobil teslimata hazır hale geliyor.

Tüm bu işlemler esnasında müşteriler fabrikayı ziyaret ediyor, test otomobiliyle test yapabiliyor, sözleşmeyi imzalıyor ve kendi otomobillerin tüm üretim aşamalarına tanık olabiliyor. Hatta isterse bir gün boyunca kendi otomobilinin üretimi üzerinde çalışabiliyorlar. Ardından otomobillerini satın alabiliyorlar.

Tüm bu aşamaları yazarken bile yorulan bizler, Chiron’un nasıl bir üretim sürecinden geçtiğini sizlere anlatmaya çalıştık. Bunu biraz hayal etmeye çalışın lütfen. Chiron sahibi olduğunuzu, tüm bu özel süreçte bulunduğunuzu, kendi otomobiliniz üzerinde çalıştığınızı ve üretimin her aşamasına tanık olduğunuzu düşünün.

Ne kadar özel ve inanılmaz değil mi?

Bugatti Chiron'un tüm detayları için tıklayın.

Bugatti Chiron fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook