İkinci jenerasyon Q5 Paris’te tanıtıldı

  • İkinci jenerasyon Q5 Paris’te tanıtıldı - 1
  • İkinci jenerasyon Q5 Paris’te tanıtıldı - 2
  • İkinci jenerasyon Q5 Paris’te tanıtıldı - 3
  • İkinci jenerasyon Q5 Paris’te tanıtıldı - 4
  • İkinci jenerasyon Q5 Paris’te tanıtıldı - 5
  • İkinci jenerasyon Q5 Paris’te tanıtıldı - 6
  • İkinci jenerasyon Q5 Paris’te tanıtıldı - 7

Audi, Paris’te yeni Q5’in tanıtımını yaptı. Alman üreticinin BMW X3 ve Mercedes- Benz GLC rakibi modeli fuarın yıldızlardandı.

Yeni A4 modelinin üzerine geliştirilen otomobil ilk jenerasyona göre 90 kg hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Bunun nedeni VW Group’un MLB platformunda geliştirilmiş olması.

Dış tasarımı Q7 modeline benzerlik gösteren Q5 eski modele göre daha sert bir görüntüye sahip. Özellikle öne çıkartılmış ızgara bunun en büyük etkenlerindenken LED farlar dikkatlerden kaçmıyor.

Kabinde Audi’nin ilk olarak TT modelinde kullanmaya başladığı ve çok ses getiren Virtual Cockpit uygulamasını görüyoruz. 12.3 inçlik tek bir ekran tüm gösterge panelini domine ediyor, bunun dışında standart donanımlı araçlarda orta konsolda 7 inç, daha donanımlı araçlardaysa 8.3 inçlik ekranlar bulunuyor.

Yeni Q5’te motor seçenekleri olarak A4 modelinde kullanılan 4 ve V6 silindirli motorlara yer verilmiş. V6’lar tamamen yeni üniteler ve Audi ile Porsche ortaklığıyla geliştirilmiş. Toplam beş motor seçeneği arasından dizel olarak 2.0 lt’lik ünitenin 150, 170 ve 190 bg’lik versiyonlarını alabilirken, 3.0 litrelik V6 dizel 285 bg güç üretiyor, benzinliler arasında 2.0 litre 252 bg’ik alternatif alınabiliyor. SQ5 versiyonuysa 3.0 litrelik TDI V6 motorun 354 bg’lik bir versiyonunu kullanıyor. Bunlara ek olarak Audi, yakın zamanda bir hibrit versiyon geliştirdiğinin de altını çiziyor.

Audi yeni Q5 dışında A5, A5 Sportback, RS3 sedan ve RS Q3 modellerini de sergiliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook