Honda Sports EV 2020'de üretime geçecek

  • Honda Sports EV 2020'de üretime geçecek - 1
  • Honda Sports EV 2020'de üretime geçecek - 2
  • Honda Sports EV 2020'de üretime geçecek - 3
  • Honda Sports EV 2020'de üretime geçecek - 4
  • Honda Sports EV 2020'de üretime geçecek - 5
  • Honda Sports EV 2020'de üretime geçecek - 6

Honda’nın Tokyo Fuarı’nda gösterdiği elektrikli spor otomobil konsepti, markanın bir ay içerisinde benzer tasarım ve altyapıyla tanıttığı ikinci elektrikli konsept oluyor.

Tokyo Fuarı’nda Honda standında görücüye çıkan elektrikli araç konsepti, markanın Frankfurt’ta tanıttığı Urban EV’den (üstteki fotoğrafta, arka planda görebilirsiniz) sonra ikinci elektrikli araç olarak dikkat çekiyor. Üstelik bu konseptin tasarımı da çok ses getiren, retro görünümlü Urban EV’ye benzerlik gösteriyor.

Honda yakın gelecekte model gamında bir çok elektrikli model yer alması için var gücüyle çalışıyor ve bunun için yeni bir platform bile ürettiler ki bu iki konsept de o platform üzerine şekillendi. Frankfurt’taki Urban EV bu modellerin ilki olarak 2019’da piyasada olacak. Markanın planı 2025’te Avrupa’da satılan modellerinin üçte ikisinin elektrikli olması yönünde…

Fotoğraflarını gördüğünüz Sports EV ise 2020’da piyasada olacak şekilde geliştiriliyor ve elektrikli araç stratejisinin ikinci modeli olacak. Honda’nın elektrikli otomobil konusunda böylesi bir spor araca yer vermesiyse ilginç olarak yorumlanabilir, zira diğer üreticilerin elektrikli araç konseptlerine baktığımızda genelde şehir içinde kullanılabilecek kompakt araçlar ya da SUV’ler görüyoruz. Honda ise farklı bir yol izliyor ve elektrikli teknolojisiyle sürüş keyfini bir arada sunarak vizyonunu ortaya atıyor.

Sport EV 3895 mm uzunluğunda bir konsept, yani boyut olarak Mazda’nın kompakt roadster’ı MX-5’ten (3950 mm) bile daha kısa bir yapıda. Konseptin uzun burun-kısa arka taraf şeklindeki tasarımı ve oranları geleneksel coupe’leri çağrıştırırken aracın arkadan çekişli olacağı söyleniyor.

Şimdilik hem Urban EV hem de Sport EV’nin elektrik altyapısı hakkında bigilendirme yapılmadı ama araçların menzillerinin 240 km civarında olduğu belirtiliyor.

Honda Sports EV fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook