Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi

  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 1
  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 2
  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 3
  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 4
  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 5
  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 6
  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 7
  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 8
  • Yeni Honda Civic prototip olarak gösterildi - 9

Gelecek sene üretime geçecek yeni Civic güncel versiyona göre daha sade görünüyor.  

Honda Civic’in 11’nci jenerasyonu fotoğraflardan da görüldüğü gibi sedan formunda gösterildi. Şimdilik prototip olarak geliştirilen yeni Civic ilk olarak Amerika’da, daha sonraysa farklı pazarlarda satışa çıkacak. Otomobil sedan dışında hatchback gövdeye de sahip olacak. Markanın Avrupa pazarındaki üretimlerine son vermesi kararınca yeni Civic artık Türkiye’de ve İngiltere’deki fabrikalarda üretilmeyecek.  

Otomobilin üretime yakın prototipi tasarım olarak güncel versiyona göre oldukça sade bir yaklaşımla ele alınmış. Daha alçak gövde ve motor kaputu aracın daha sportf görünmesini sağlarken daha iyi görüş açıları için A sütunları olabildiğince ileri taşınmış, aynalar kapılara sabitlenmiş. Bunların dışında daha küçük bir ön ızgara, arkada genişletilmiş iz açıklığı, yeni far tasarımı gibi detaylar göze çarpıyor.  

Kısa tutulan bagaj kapağı ve bagaj çizgisiyle birleşen far yapısı nedeniyle otomobilin arka kısmını VW Jetta ve Audi A3 Sedan gibi modellere benzediğini söyleyebiliriz. Özellikle LED farların şekli rakiplerini ciddi şekilde andırıyor.  

Otomobilin kabin çiziminde dış tasarım gibi daha sade hatların öne çıktığını görüyoruz. Son 3 nesildir oldukça karmaşık ama bir şekilde kullanışlı kabinlere sahip olan Civic yeni jenerasyonda bu yaklaşımdan uzak duruyor. Bu yaklaşımda konsolun üzerindeki ekranın payı büyük, zira artık birçok otomobilde bu ekranlardan aracın kontrollerinin neredeyse tamamı kontrol edilebiliyor, bu sayede araç içindeki düğme ve buton sayısı minimuma iniyor.  

Şimdilik teknik özellikleri ve motor seçenekleri açıklanmayan otomobilin Type R versiyonu hatchbach gövdeyle üretilmeye devam edecek. Her iki gövde de ABD’deki fabrikalarda üretilecek...

Honda Civic Type R testi için tıklayın.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook