i30 SW sınıfının en geniş bagajıyla geldi

  • i30 SW sınıfının en geniş bagajıyla geldi - 1
  • i30 SW sınıfının en geniş bagajıyla geldi - 2
  • i30 SW sınıfının en geniş bagajıyla geldi - 3
  • i30 SW sınıfının en geniş bagajıyla geldi - 4
  • i30 SW sınıfının en geniş bagajıyla geldi - 5
  • i30 SW sınıfının en geniş bagajıyla geldi - 6
  • i30 SW sınıfının en geniş bagajıyla geldi - 7

Yeni Hyundai i30’un hatchback gövdesinden sonra şimdi de SW seçeneği tanıtıldı. Otomobilin dünya lansmanı Cenevre Fuarı’nda yapılacak.


Şık tasarımıyla dikkat çeken i30 SW özellikle aileler için düşünülüp geliştirilmiş bir otomobil. SW’nin sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip olduğu söyleniyor; bagaj hacmi koltuklar yerindeyken 602 litre, katlanmışken 1650 litre olarak veriliyor. Bu hacim sınıfının en iddialı otomobillerinden biri olan Opel Astra Sports Tourer’da 540 ve 1630 litre.

4584 mm uzunluğundaki station model 5 kapılı versiyona göre 245 mm daha uzun bir yapıda. Otomobilin yüksekliği 1465 mm, genişliğiyse 1795 mm. Aks mesafesi ise hatchback kardeşiyle aynı: 2650 mm.

Hyundai’ın ilk kez 5 kapılı modelde kullanmaya başladığı tamamen yeni şasisine station modelde de yer verilmiş. Bu platform eski modele göre 28 kg hafif ve yüzde 22 rijit.

Otomobilin motor seçenekleri hatchback modelle aynı. 1.0 litrelik 3 silindirli 120 bg’lik seçeneğin yanısıra 1.4 litrelik turbo 140 bg ve atmosferik 1.4 litre benzinli alternatifler dışında, 1.6 litrelik dizel motor 136 bg güç üretiyor. Dizelde 6 ileri manuelin dışında 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da alınabiliyor.

Yeni Nesil i30 Wagon için en son aktif güvenlik ve bağlantı özelliklerini sunarak teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyor. Acil Fren Destek Sistemi (AEB), Yorgunluk Tespit Sistemi (DAA), Uzun Far Asistanı (HBA), Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSD), Akıllı Hız Sabitleyici (ASCC), Arka Çapraz Trafik Uyarısı (RCTA) ve Şeritten Ayrılma Uyarı Sistemi (LDWS) otomobilde kullanılan güvenlik teknolojilerinden bazıları.

Ayrıca sınıfında ilk kez geliştirilen kablosuz şarj teknolojisi ile öne çıkıyor. Bu sistem sayesinde akıllı telefonlar, 8 inç dokunmantik ekranlı multimedya sistemi ile kablosuz olarak şarj edilebiliyor. Yeni i30’un beş kapılı versiyonunda da sunulan bu sistemle beraber ayrıca Apple CarPlay, Android Auto ve LIVE Services gibi dijital teknolojiler de aracın yenilikçi özelliklerinden bazılarını oluşturuyor.

i30 SW Cenevre’de tanıtıldıktan sonra satışa sunulacak.

Hyundai i30 SW fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook