Jeep, Renegade ve Compass modellerinde hibrit seçenek tanıttı

  • Jeep, Renegade ve Compass modellerinde hibrit seçenek tanıttı - 1
  • Jeep, Renegade ve Compass modellerinde hibrit seçenek tanıttı - 2
  • Jeep, Renegade ve Compass modellerinde hibrit seçenek tanıttı - 3
  • Jeep, Renegade ve Compass modellerinde hibrit seçenek tanıttı - 4
  • Jeep, Renegade ve Compass modellerinde hibrit seçenek tanıttı - 5

Plug-in hibrit motor seçeneği iki modelde de yer alıyor.

Jeep’in mevcut model gamındaki ilk hibritler 2020’de satılmaya başlanacak. Marka şimdilik Renegade ve Compass modellerinde bu seçeneği sunarken daha sonra diğer modellerinde de hibrit alternatifler olacak.

Jeep’in kabloyla şarj edilebilen sisteminde 1.3 litrelik turbo benzinli motor elektrik motorlarıyla birlikte kullanılıyor. Her iki modelde de aynı sistem yer alırken hibriti iki farklı güçte alabiliyorsunuz. 190 bg veya 240 bg’lik seçenekler kullanıcılar için sunulurken Renegade’in 0-100 km/s hızlanması 7 saniyenin altında. Compass içinse henüz performans açıklaması gelmedi.

Modeller Jeep’in tamamen yeni elektrikli dört çeker sistemine sahip. Ön lastikler benzinli motordan güç alırken arka lastiklere güç elektrik motorundan iletiliyor. Markanın yaptığı açıklama bu yenilikçi sistemin araçların arazi performanlarını ciddi şekilde arttırdığı şeklinde. Elektrik motorunun anlık olarak üretilen maksimum tork bunun en büyük nedeni olarak gösteriliyor. Otomobilde arazide zarar görmemesi için taban koruması ve elektrik motoruyla batarya için su geçirmezlik çalışmaları da yapıldı. Hibrit modeller 500 mm’lik su geçiş derinliği sunuyor.

Her kablolou hibritte olduğu gibi Jeep modelleri de sadece elekrikle yol alabiliyor. 50 km’lik elektrik menzili birçok kişinin günlük ihtiyacı için uygun görünüyürken emisyon değeri “50 gr/km’nin altında” olarak açıklandı.

Renegade ve Compass Jeep’in elektriklendirme stratejisinin ilk ürünleriyken sırada Wrangler var. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook