Cenevre'de tanıtılan yeni Jeep Wrangler sonbaharda Türkiye'de satışta olacak

  • Cenevre'de tanıtılan yeni Jeep Wrangler sonbaharda Türkiye'de satışta olacak - 1
  • Cenevre'de tanıtılan yeni Jeep Wrangler sonbaharda Türkiye'de satışta olacak - 2
  • Cenevre'de tanıtılan yeni Jeep Wrangler sonbaharda Türkiye'de satışta olacak - 3
  • Cenevre'de tanıtılan yeni Jeep Wrangler sonbaharda Türkiye'de satışta olacak - 4
  • Cenevre'de tanıtılan yeni Jeep Wrangler sonbaharda Türkiye'de satışta olacak - 5
  • Cenevre'de tanıtılan yeni Jeep Wrangler sonbaharda Türkiye'de satışta olacak - 6
  • Cenevre'de tanıtılan yeni Jeep Wrangler sonbaharda Türkiye'de satışta olacak - 7

Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez Avrupalı müşterilerin önünde görücüye çıkan yeni Wrangler ülkemizde de satılacak.

1941 yılında üretilmeye başlanan ve bugüne kadar 2 milyondan fazla satılan efsanevi model Jeep Wrangler yeni modeliyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Her zamanki gibi geleneksel yapısından taviz vermeyen Wrangler günümüzdeki birçok SUV’nin tersine asfalttansa arazi kullanımındaki yetenekleriyle öne çıkmayı seven bir yapıda.

Wrangler’da markanın diğer modellerinde de gördüğümüz retro tasarım anlayışının etkileri hissediliyor. Orijinaline sadık kalınarak ele alınıp modernize edilen tasarım felsefesinde geniş camlar, köşeli hatlar, ikonik ön ızgara, CJ modeline gönderme yapan far-ızgara  ilişkileri gibi keyifli detaylar yer alıyor. Bunun yanında LED farlar gibi modern dünyanın vazgeçilmez aksesuarlarından da uzak durulmamış. Yeni Wrangler 2 ve 4 kapılı olarak alınabiliyor.

Otomobilin kabininde de aynı yaklaşımı görmek mümkün. Geleneksel yatay tasarımlı dik konsol modern detaylarla birarada kullanılmış. Özellikle ergonomi üzerine çalışılmış olması aracın kullanışlılığını arttırırken yer yer kullanılan krom detaylar kalite algısını arttırıyor. Su geçirmez marş düğmesi ise Wrangler’ın nasıl şartlar düşünülerek tasarlandığını gösteriyor.

Orta konsolda 7.0 inçlik ekran standartken opsiyon olarak 8.4 inç genişliğinde (Wranler’daki en geniş ekran) Infotaintment ekranı tercih edilebiliyor. Bu ekranda dördüncü nesil Uconnect sistemi kullanılıyor.

Sonbahar aylarında ülkemizde de satışa sunulacak yeni Wrangler’da 2.0 litrelik 265 bg güç ve 400 Nm tork üreten turbodizel motor kullanılıyor. Bu güç iki farklı dört çeker sistemiyle lastiklere aktarılıyor: Command-Trac ve Rock-Trac. Her iki sistem de gerektiğinde dört lastiğe güç ileterek yakıt ekonomisine katkıda bulunuyor ve Dana akslar, Tru-Lock elektronik ön kilitli diferansiyel, Track-Lock elektronik arka kilitli diferansiyel sistemlerine sahip. Command-Trac dört çekerde 2.72:1 diferansiyel oranı (Low range) sunulurken Rock-Trac sisteminde 4.0:1 oranı (Low Range) alınabiliyor. Ayrıca elektronik viraj demiri de her iki modelde kullanılıyor.

Jeep, Cenevre’de yeni Wrangler dışında makyajlanan Cherokee modelinin de Avrupa lansmanını da gerçekleştirdi.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook