Toyota GR Yaris Ocak ayında tanıtılacak

  • Toyota GR Yaris Ocak ayında tanıtılacak - 1
  • Toyota GR Yaris Ocak ayında tanıtılacak - 2

Ralli otomobilinden ilham alan model gelecek ayki Tokyo Fuarı’nda tanıtılacak.

Toyota Yaris’in performanslı bir versiyonunu üretecek. Markanın GR (Gazoo Racing) ismini taşıyacak model (ilki Supra’ydı) Ocak ayında düzenlenecek Tokyo Fuarı’nda ilk kez gösterilecek. Toyota böylece mevcut Yaris’in GRMN modelinden sonra ikinci kez performans odaklı bir Yaris modeli üretmiş olacak. Bu hamle daha önce markanın ‘tüm modellerimizde GR versiyonu olacak’ açıklamasına da uyuyor.

Toyota henüz modelin teknik özellikleriyle ilgili bir açıklama yapmadı, sadece bir teaser fotoğrafı ve video paylaştı. Ancak Yaris GRMN’nin 212 bg’lik küçük bir canavar olduğunu düşündüğümüzde bu modelin de en az 220 bg civarında güç üreteceğini söyleyebiliriz. Hatta Yaris WRC’den edinilen teknolojiler, tecrübeler ve deneyimlerle aracın geliştirildiğine dair yapılan açıklamaya bakacak olursan çok daha güçlü ve sofistike bir otomobil de geliyor olabilir, ki videoyu incelediğinizde otomobilin dört çeker olduğunu anlayabiliyoruz.

Yeni Yaris WRC gelecek yıl Dünya Ralli Şampiyonası’nda (Ocak’ta başlıyor) muhtemelen yarışacak. GR Yaris’in de yakın zamanda tanıtılması pazarlama açısından doğru olacaktır...



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook