Koenigsegg yeni modelini Cenevre Fuarı’nda tanıtacak

Koenigsegg yeni modelini Cenevre Fuarı’nda tanıtacak - 0

İsveçli hiperspor üreticisi Koenigsegg Avustralya pazarına giriş yaptığı lansmanda, Agera RS’in yerine çıkacak modelin çizimini ilk kez gösterdi.

Daha önce dünyanın en hızlı otomobili ve en hızlı 0-400-0 rekorlarını kıran Agera RS’in üretimi geçtiğimiz günlerde sonlandı. İsveçli üreticinin bu iddialı model yerine nasıl bir otomobil üreteceği merak ediliyor ki ilk ipuçları gelmeye başladı.

Dün, markanın Avustralya pazarına girişini temsil eden lansmanda RS’ine yerine gelecek modelin çizimleri ilk kez paylaşıldı. Şimdilik adı belli olmayan modelin 2019 Cenevre Fuarı’nda resmi olarak tanıtılması bekleniyor.

Yeni modelle ilgili herhangi bir teknik veri de paylaşılmadı. Ancak Agera RS gibi bir modelin yerini almak kolay iş değil. RS’in 5.0 litrelik, çift turbo ile desteklenen motorunun 1360 bg’lik bir güç ürettiğini düşündüğünüzde yeni modelin en azından bunun üzerinde olmasını bekleyebiliriz ki, lansmanda markanın kurucusu Cristian von Koenigsegg otomobille ilgili “Agera RS’ten daha çok potansiyele sahip” açıklamasını yaptı. Bunun ne kadar çok olduğunu bilmek zor ama kulağımıza gelen detaylar motorun 20-30 bg daha fazla güç üreteceği şeklinde. Bu da yaklaşık 1400 bg güç anlamına geliyor ki, bu değer Bugatti Chiron’a yakın. Ağırlığın da 20 kg kadar hafifleyeceğinden bahsediliyor.

Üstteki çizimden otomobilde oldukça geniş bir arka kanadın yer alacağını görebiliyoruz. Bu da ciddi bir aerodinamik çalışma yapıldığının bir göstergesiyken, yeni modelin yol otomobilleri statüsünde 300 mph (480 km/s) barajını aşan ilk model olması bekleniyor.

Koenigsegg sayesinde Cenevre’de yeni bir dönem görebiliriz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook