Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu

  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 1
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 2
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 3
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 4
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 5
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 6
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 7
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 8
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 9
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 10
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 11
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 12
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 13
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 14
  • Makyajlanan VW Polo Autoshow ile birlikte satışa sunuldu - 15

Yenilenen Polo daha dijital bir yaklaşım ve yeni tasarım özellikleriyle satışa sunuldu. 

Nisan ayında global tanıtımı yapılan makyajlı VW Polo Türkiye pazarında satışa sunuldu. VW’nin sevilen küçük hatchback modeli 3 donanım ve 2 motor seçeneğiyle alınabiliyor. 

VW’nin MQB A0 platformu üzerine şekillenen otomobilde daha önce VW modellerinde görmediğiniz tarzda ciddi tasarım değişiklikleri bulunuyor. Tamamen yenilenen ve daha keskin hatlara sahip ön ve arka tamponlar, makyajlı versiyonun 21 mm daha uzun olmasını sağlıyor. 4074 mm uzunluğundaki gövde 1751 mm genişliğinde ve 1451 mm (-10 mm) yüksekliğinde. Otomobilin aks mesafesi ise-tıpkı bagaj hacmi gibi (351 litre)- 2552 mm ile makyajsız modelle aynı. 

Makyajda tasarım konusunda yapılan en büyük değişim ön kısımda yer alıyor. Yenilenen ön ızgara ve standart olarak sunulan LED farlar Polo’nun yeni yüzünü oluşturuyor. Style paketle birlikte alınabilen IQ. LIGHT LED farlarda altta yer alan LED şerit otomobile farklı bir karakter katıyor. Bu çizgi üst kısımdaki gövde rengi şeritle bir bütün oluşturuyor. 

Arka bölümdeyse Golf 8’i andıran far tasarımı dikkat çekiyor. Burada yeni farlarla birlikte değişen bagaj kapağı tasarımı, tampon gibi detaylar makyaj operasyonunun ne denli kapsamlı olduğunu gösteriyor. 

Dış tasarımdaki bu büyük değişim kabinde de devam ediyor. Tamamen dijital göstergeler modelde ilk kez kullanılırken 10.25 inç genişliğe sahip. Orta konsolda bilgi ekranıysa donanıma göre 6.5 veya 8 inç genişliğinde alınabiliyor. Sadece ekranlar değil havalandırma kontrolleri de dokunmatik altyapıyla değiştirilmiş ve bu da Polo’nun kabinine teknolojik bir hava katıyor.  

Modelde donanım isimleri makyajla birlikte değiştirildi. Yeni Polo Impression, Life ve Style paketleriyle alınabiliyor. Impression paketinde standart olarak LED ön ve arka farlar, yeni çok fonksiyonlu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, 8 inç bilgi eğlence ekranı, elektrikli ayarlanabilen ve ısıtılabilen yan aynalar gibi teknolojik özelliklerin yanı sıra; sürücü, yolcu hava yastıkları, perde hava yastıkları ve yorgunluk tespit sistemi gibi özellikler sunuluyor.  

Life donanım paketinde ise 8 inç ekrana sahip Bilgi ve Eğlence sistemi, kablosuz şarj özelliği, App-Connect, yolcu bölümünde fazladan bir USB girişi, deri döşemeli direksiyon ve vites topuzu, direksiyon üzerinde DSG vites kumandaları, geri görüş kamerası, Hız sabitleyici "Cruise Control", ön ve arka Park Sensörleri, çift bölgeli tam otomatik klima "Climatronic" gibi zengin ekipmanlar, Polo’yu bir üst seviyeye taşıyor.  

Yeni Polo Türkiye’de yüksek teknolojili ve 3 silindirli iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor: 1.0 MPI 80 PS ve 1.0 TSI 95 PS. 

Sadece Impression donanım seviyesiyle satışa sunulan 1.0 MPI, atmosferik motor, 80 bg güç ve 93 Nm maksimum tork sağlarken, 5 ileri manuel vitesli bir şanzıman ile eşleştiriliyor. 

Polo'nun turboşarjlı direkt enjeksiyonlu 1.0 TSI seçeneğinde ise 95 bg güç çıkış ve 175 Nm tork sunuluyor. Çevik olduğu kadar verimli de olan bu motor Life donanım paketiyle 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, alternatif olarak 7 ileri DSG ile Life ve Style donanım paketleriyle kombine edilebiliyor. 

Makyajlı VW Polo’nun tam fiyat listesi aşağıdaki gibi: 

1.0 MPI 80 PS Manuel Impression           ₺218,000.00 

1.0 TSI 95 PS Manuel Life                       ₺229,300.00 

1.0 TSI 95 PS DSG Life                           ₺251,200.00 

1.0 TSI 95 PS DSG Style                        ₺345,200.00

2018 VW Polo 1.0 lt TSI Test Sürüşü'nü okumak için tıklayın.

 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook