Volkswagen Polo makyajlandı

  • Volkswagen Polo makyajlandı - 1
  • Volkswagen Polo makyajlandı - 2
  • Volkswagen Polo makyajlandı - 3
  • Volkswagen Polo makyajlandı - 4
  • Volkswagen Polo makyajlandı - 5
  • Volkswagen Polo makyajlandı - 6

Ciddi şekilde değiştirilen tasarım, yeni teknolojiler ve bağlantı altyapısı Polo’ya yeniden hayat veriyor.  

VW’nin sevilen hatchback modeli Polo makyaj operasyonundan geçirildi. Ciddi biçimde elden geçirilen otomobil B-HB sınıfında giderek artan rekabete ayak uydurmak için birçok yeni özellikle donatıldı. 

Elbette tüm değişimlerin başında tasarım geliyor. Polo’nun makyajında bu konuda çok ciddi bir değişim olduğunu görüyoruz. VW genelde makyajda büyük değişikliklerden uzak dursa da modelin, son dönemde markanın geçirdiği değişime ayak uydurması önemli. VW son bir yılda öncelikle logosunu değiştirmiş ardından elektrikli model atağını duyurmuş ve var olan modellerinde de dijitalleşmeye sarılmıştı. Yeni Golf ve Passat modellerinde bunu görmüştük. 

Polo’nun tasarımsal değişimleri özellikle Golf 8 ile benzerlik gösteriyor. Ön kısımda iki farı birleştiren LED çıta otomobile farklı bir ifade katarken burada yenilenen tampon ve far grubunu görüyoruz. Arka kısımda yine yeni tasarımlı LED farlar, tampon, bagaj kapağı çizgisi gibi değişiklikler yer alıyor. Otomobilin boyutları tasarımla birlikte değişse de aks mesafesi, platform değişmediği için aynı kalmış. 

Otomobilin kabininde yine köklü değişimler mevcut. Güncel model özellikle iç mekan konusunda yenilenen Peugeot 208, Opel Corsa gibi rakiplerinin hayli gerisinde kalmıştı, maktajla bu durum biraz daha toparlanmış gibi görünüyor. Yeni tasarımlı, çok fonksiyonlu direksiyon üzerindeki yeni VW logosuyla dikkat çekiyor. Direksiyonun hemen arkasında 8.0 inçlik dijital gösterge paneli yer alıyor, orta konsoldaysa standart olarak 6.5 inç, opsiyon olarak 9.2 inçlik (mevcut modelde 8.0 inç) bilgi eğlence ekranı geliyor. Sadece ekranlar değil havalandırma kontrolleri de dokunmatik altyapıyla değiştirilmiş ve bu da Polo’nun kabinine teknolojik bir hava katıyor. 

Otomobilde ilk kez kullanılmaya başlanan ikinci seviye otonom sürüş sistemi Travel Assist Passat modelinden aılnmış. Bu sistem adaptif hız sabitleme ve şerit takip sistemlerini aynı anda kullanarak kısmi otonom sürüş imkanı sunuyor. Sistem 210 km/s hıza kadar kullanılabiliyor. 

Yeni Polo’nun motor seçeneklerinden bir değişim yer almıyor. Motor stratejisi 1.0 litrelik TSI benzinli motor üzerine kurulmuş ancak VW bu konuda net bir açıklama yapmadı, ilerki tarihlerde motorlar daha da netleşecek. Şimdilik elimizdeki bilgiler bu ünitenin farklı versiyonlarının olduğu şeklinde. Giriş seviyesi olarak 80 bg gücünde, atmosferik bir seçenek konumlandırılırken aynı motorun turbo desteklisi 95 ve 110 bg olmak üzere iki farklı güçle alınabiliyor. Dizel motor seçeneği yer almıyorken en güçlü motorda hafif hibrit teknolojisinin yer alabileceği söylenenler arasında. Modelin tamamen elektrikli versiyonu üretilmeyecek ama GTI versiyonu aynı şekilde devam edecek. 

Modelin detayları yakın zamanda açıklanacak... 

2018 VW Polo 1.0 lt TSI Test Sürüşü'nü okumak için tıklayın.



Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook