Makyajlı i20 sadece benzinli motor ile geliyor

  • Makyajlı i20 sadece benzinli motor ile geliyor - 1
  • Makyajlı i20 sadece benzinli motor ile geliyor - 2
  • Makyajlı i20 sadece benzinli motor ile geliyor - 3
  • Makyajlı i20 sadece benzinli motor ile geliyor - 4
  • Makyajlı i20 sadece benzinli motor ile geliyor - 5
  • Makyajlı i20 sadece benzinli motor ile geliyor - 6

Güncellenen modelde dizel motor yer almaması dikkat çekti.

Hyundai’ın ülkemizde ürettiği iki modelden biri olan i20 makyajlandı. 2014’ten beri satışta olan model, markanın en çok satan modeli olmasının yanında Türkiye’den tüm Avrupa pazarına ihraç edilmesi de otomobilin önemini arttırıyor.

Makyaj işleminde yenilenen ön ızgara daha dikkat çekici şekilde tasarlanmışken, yeni sis farları ve ön tampon tasarımı göze çarpıyor. Arkada yine tampon elden geçirilmişken far tasarımı da tamamen yenilenmiş durumda. Ayrıca bu sınıfta çok alışık olmadığımız iki renkli gövde uygulamasına yeni i20’de yer verilmiş. Hyundai iki renkli gövdeyi ilk kez Kona modelinde kullanmıştı. Bu tasarım i20’yi çok farklı gösteriyor.

Otomobilin kabininde de değişimler söz konusu. Tamamen yenilenen infotaintment sistemi artık 7 inç genişliğinde olmasının yanında Android Auto ve Apple CarPlay destekliyor ve en düşük donanımlarda bile sunuluyor. Üst donanımlardaysa yine 7 inç genişliğinde, bu defa içerisinde navigasyon bulunduran ekran alınabiliyor.

Yeni i20’nin motor seçeneklerine gelirsek: Daha önce sadece i20 Active modelinde kullanılan 1.0 litrelik turbo destekli, 3 silindirli motor 1.4 litrelik ünitenin yerini alıyor ve tüm model gamına yayılıyor. 120 bg güç ve 170 Nm tork üreten motor 6 ileri manuel ya da 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanla alınabiliyor. Hyundai, eski modelde çok da eleştirilen 4 ileri otomatik şanzımanın kullanımına da böylece son vermiş oluyor.

Diğer benzinli motorlarsa 1.2 litrelik Kappa, atmosferik 4 silindirli ünitenin 75 ve 84 bg’lik versiyonlardan oluşurken Active mdelinde aynı motorun 100 bg’lik alternatifi yer alıyor. Yeni i20’de dizel motor seçeneği bulunmuyorken, 1.2 litrelik motorda otomatik şanzıman seçeneği kullanıcılara sunulmuyor; sadece 5 ileri manuel şanzıman alınabiliyor.

Makyajlı i20’nin teknolojik özellikleri de elden geçirilmiş. Hyundai’ın diğer modellerinde yer alan güvenlik sistemleri artık i20’de de alınabiliyor. Şerit takip sistemi, çarpışa uyarısı ve uzun far asistanı gibi teknolojiler ilk kez i20’de kendine yer buluyor.

Makyajlı i20’nin Haziran ayında ülkemizde satışa sunulması planlanıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook