Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi

  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 1
  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 2
  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 3
  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 4
  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 5
  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 6
  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 7
  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 8
  • Makyajlı Lexus RC F Detroit öncesi gösterildi - 9

Makyajlanan RC modelinden sonra performanslı RC F de aynı işlemden geçirildi.

Lexus’un şık tasarımlı coupe modeli RC F makyajlandı. Amerika, Detroit Otomobil Fuarı’nda lanse edilecek otomobil hem tasarımsal hem de teknik bir takım değişimlere uğradı.

RC model ailesinin diğer üyelerinde de gördüğümüz tasarımsal değişimler arasında ön farlarda gündüz LED’lerinin entegre edilmesi dikkat çekiyor. Izgaranın alt kısmına eklenen küçük spoyler ise otomobilin ön kısmının biraz daha küçük görünmesi için yapılan bir değişim olarak tanımlanıyor. Arkadaysa daha genişletilmiş far grubu tasarımı öne çıkıyor.

5.0 litrelik atmosferik V8 aynı şekilde kullanılmaya devam ediyor ama gücünde 5 bg’lik artış söz konusu: 472 bg. Maksimum tork ise 8 Nm artarak 535 Nm’ye yükselmiş. Bu güç arka lastiklere aynı 8 ileri otomatik şanzımanla aktarılırken son dişli oranı ve tepkilerinde değişimler yapılmış. Kalkış kontrol sisteminin standart olarak sunulduğu otomobil 0-100 km/s hızlanmasını 4.2 saniyede tamamlarken, bu eski modele göre 0.2 sn daha hızlı. Maksimum hızla ilgili bir değer paylaşılmamış olsa da eski modelin 270 km/s olduğunu düşündüğümüzde yeni modelin de en az aynı değeri taşıyacağını öngörebiliriz.

Lexus yeni modelin ağırlığının azaltılması konusunda da bazı çalışmalar yaptı. Süspansiyonda kullanılan alüminyum bağlantılar ve iç kısmı boşaltılan şaft bunlardan bazılarıyken, daha hafif bir hava filtresi ve daha küçük klima kompresörüne de yer verildi. Bunlar sonucunda otomobilin ağırlığının ne kadar azaldığı açıklanmasa da eski modelin 1795 kg ile oldukça ağır olduğunu biliyoruz.

Japon üretici modelin yol tutuşunun iyileşmesi ve daha az önden kayma yaşaması için Michelin ile bir anlaşma imzaladı. Buna göre Fransız lastik üreticisi RC F’e özel Pilot Sport 4S lastiklerini geliştirdi.

Makyajlı RC F’in yanında aynı şekilde makyajlanan ve pist odaklı RC F Track Edition modeli de tanıtıldı. Karbon fiber gövde detaylarla (motor kaputu, arka kanat, ön spoyler ve tavan) oldukça etkileyici görünen otomobil eski modele göre 80 kg, standart RC F’e göreyse 25 kg daha hafif bir yapıda. RC F’teki 5.0 litrelik V8 motorda bir değişim olmasa da gövde ağırlığının azalması sayesinde 0-100 km/s 3.96 sn’de tamamlanıyor.

Her iki modelin de üretimi yılın ikinci yarısında başlayacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook