Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi

  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 1
  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 2
  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 3
  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 4
  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 5
  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 6
  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 7
  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 8
  • Makyajlı Mercedes GLC yeni motorlar ve teknolojilerle geldi - 9

GLK’nın yerine üretilmeye başlanan GLC, makyaj operasyonunda 48V altyapısına kavuştu.

Gelecek haftaki Cenevre Fuarı’nda tanıtılacak olan model makyaj operasyonundan geçirildi. Değişim, modelin tasarımındansa teknolojileri ve motor seçenekleri üzerine yoğunlaştı.

Yine de dikkatli gözler için tasarımda değişimler yok değil. Önde elden geçirilen tampon, ızgara ve LED farlar görünürken, arka kısımda yeni tasarımlı far grubu ve yeniden tasarlanmış jantlar değişimden nasibini almış. Her zaman olduğu gibi AMG paketi tercih edildiğinde egzozlar köşeli tasarıma sahip olurken jant seçenekleri 19 ve 20 inç olarak geliyor.

GLC’nin kabini genel tasarım olarak benzer yapısını korusa da Mercedes’in artık tüm modellerinde kullanmaya başladığı MBUX (Mercedes-Benz User Experience-Yapay zeka) altyapısından dolayı ekranlar ve çeşitli noktalarda değişime gidilmiş. Bunların ilki yeni tasarımlı direksiyon simidi. Çok fonksiyonlu direksiyonun her iki tarafında küçük dokunmatik alanlar yer alıyor ve bunlar hem göstergelerdeki hem de orta konsoldaki ekranları kumanda ediyor. Bunun dışında 12.3 inç genişliğinde tamamen dijital gösterge ekranı ve standart olarak 7 inç, opsiyon olaraksa 10.3 inç genişliğinde gelen MBUX ekranları kabinin değişimleri arasında.

Ayrıca eski modeldeki yuvarlak kontrol düğmesi büyük bir dokunmatik alanla yer değiştirmişken, sesli kumanda ve dokunmadan kumanda edilebilme fonksiyonlarına yer verilmiş. Otomobilde ilk kez anahtarsız giriş ve çalıştırma standart donanıma eklenmişken, kablosuz telefon şarjı ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Bunların yanında en büyük değişimin motor seçeneklerinde olduğunu görüyoruz. Benzinli ve dizel motor seçeneklerinde benzinli olanlarda hafif hibrit altyapısına yer veriliyor. GLC makyaj öncesi ülkemizde benzinli ve plug-in hibrit olarak satılıyordu, dizel satıştan kaldırılmıştı…

Modelde kullanılan benzin ve dizel motorların hepsi 4 silindirli ve yeni nesil olmasıyla dikkat çekiyor. M264 kodlu yeni ünite eski modeldeki M274 kodlu ünitenin yerini alırken GLC200 ve GLC300 olmak üzere iki farklı güçte alınabiliyor. GLC200 197 bg güç ve 280 Nm tork üretirken GLC300’de bu değerler 258 bg ve 370 Nm. İkisi de 2.0 lt olan turbo destekli ünitelerde 10 kW gücünde (2500 d/ddak’ya kadar), 150 Nm tork üreten elektrik desteği yer alıyor. EQ Boost adı verilen bu sistem Mercedes’in yeni geliştirdiği 48-volt elektrik sistemiyle çalışıyor ve kayış kontrollü marş motoru içeriyor. Böylece sistem toplamda 210 bg güç üretiyor, aynı şekilde GLC300’de 270 bg güce ulaşıyor. Her iki motor da ortalama 7.1 lt/100 km yakıt tüketirken emisyon değeri 161 gr/km gibi hayli iddialı bir değerde kalıyor.

Dizel cephesinde yine yeni bir motor görüyoruz. OM 654 kodlu 4 silindirli ünite eski OM 651’in yerini alıyor. Üç farklı güçte alınabilen dizeller GLC200d, 220d ve 300d olarak adlandırılıyor. Bu motorlar sırasıyla 163, 197 ve 245 bg güç üretirken tork değerleri de yine sırasıyla 360, 400 ve 500 Nm olarak görünüyor. 200d ve 220d 5.2 lt/100 km ve 137 gr/km emisyona sahipken 300d’de bu değerler 5.8 lt/100 km ve 158 gr/km.

Tüm modeller 4MATIC dört çeker sistemi ve dokuz ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanla gücünü aktarıyor. Yeni modelde sürücü Dynamic Select sistemiyle Eco, Comfort, Sport, Sport4 ve Individual sürüş seçeneklerine sahipken opsiyon olarak sunulan Off-Road paketi seçildiğinde Off-Road ve Off-Road+ modları da geliyor.

Makyajda sunulan bir diğer yenilikse Dynamic Body Control sistemi. Ayarlanabilir amortisör seçeneği barındıran bu yenilik GLC’de ilk kez sunulurken spor direksiyon sistemiyle birlikte alınabiliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook