En güçlü V8 Ferrari ile tanışın: F8 Tributo

  • En güçlü V8 Ferrari ile tanışın: F8 Tributo - 1
  • En güçlü V8 Ferrari ile tanışın: F8 Tributo - 2
  • En güçlü V8 Ferrari ile tanışın: F8 Tributo - 3
  • En güçlü V8 Ferrari ile tanışın: F8 Tributo - 4
  • En güçlü V8 Ferrari ile tanışın: F8 Tributo - 5
  • En güçlü V8 Ferrari ile tanışın: F8 Tributo - 6

Sınırlı üretim olmayan modeller arasındaki en güçlü V8 motorlu Ferrari modeli olan 720 bg gücündeki otomobil 488 GTB’nin yerini alıyor.

Bugüne kadar üretilmiş en güçlü V8 motora sahip Ferrari modeli olan F8 Tributo Cenevre Fuarı öncesinde tanıtıldı. Otomobilde 488 GTB modelinden tanıdığımız 3.9 litrelik, çift turbo destekli V8 motor kullanılıyor. 8000 d/dak’da 720 bg güç (488’e göre 50 bg fazla) ve 3250 d/dak’da 770 Nm tork üreten motor F8’i sadece 2.9 saniyede 100 km/s hıza taşıyor. 0-200 km/s hızlanmaysa 7.8 saniye olarak verilirken maksimum hız 340 km/s. F8 bu teknik verilerle McLaren’in 720S modelini kendine rakip alıyor, ki hem hızlanma hem de maksimum hız verilerinin İngiliz rakibiyle birebir aynı olması dikkat çekici.

Tasarım olarak evrim geçirmiş olarak yorumlayabileceğiniz model daha ince LED farları, daha geniş hava girişleri, önde büyütülmüş S-duct kaputu, farklı arka kanadı ve efsanevi F40 modelinden esinlenilmiş Lexan arka camlı motor kaputuyla dikkat çekiyor. Ayrıca arka spoylere entegre edilmiş dörtlü far tasarımına dönüldüğünü ve bunun 308 GTB modelinden esinlenildiği söyleniyor. 1330 kg ağırlındaki otomobil 488 GTB’ye göre 30 kg daha hafif bir yapıda.

Tasarım her ne kadar 488’in gelişmişi gibi görünse de Ferrari ciddi şekilde çalışma yaptığını açıklıyor. Özellikle aerodinami ve soğutma konularında ilerleme kaydedilmişken sadece öndeki S-Duct hava girişi sayesinde yüzde 15 daha fazla yere basma gücü üretilmiş. Bu tasarım S şeklinde bir hava kanalı sayesinde hem yere basma gücü üretirken hem de ön kısımdaki sıcak havanın dışarı atılmasını sağlıyor.

Ferrari’nin Side Slip Angle Control sistemi elden geçirilmişken Ferrari Dynamic Enhancer sistemi de otomobildeki yerini almış. Bu sistem direksiyonda RACE modu seçildiğinde aktive oluyor ve otomobilin performansını daha kullanılabilir hale gelmesini sağlıyor.

Kabin her zamanki gibi sürücü odaklı ve klasik yapısını koruyor. Buna rağmen tüm malzemeler, kapı içi ve konsol panelleri yeniden tasarlanmış. Yeni jenerasyon HMI (Human Machine Interface), yeni direksiyon ve yolcular için geliştirilmiş 7 inçlik dokunmatik ekran ise buradaki yenilikler olarak görünüyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook