Makyajlı Mondeo hibritle geldi

  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 1
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 2
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 3
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 4
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 5
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 6
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 7
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 8
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 9
  • Makyajlı Mondeo hibritle geldi - 10

2.0 litrelik benzinli ve elektrikli motor kombinasyonu sunan alternatif 1.4 kWh kapasiteli bataryaya sahip.

Ford’un orta sınıftaki temsilcisi Mondeo makyaj operasyonu geçirdi. Tasarım ve motor seçeneklerinde yapılan güncellemede en çok konuşulacak nokta hibrit motor seçeneğinin motor gamına eklenmesi oldu.

Modelde tasarım olarak ciddi değişimler görmüyoruz. Yeni tasarımlı ızgara, elden geçirilen tampon ve yeni LED farlar önde göze çarpan değişimlerken arkada boydan boya krom çıta ve yeni tasarımlı farlar makyajın getirileri.

Kabinde yeni kişiselleştirme seçenekleri, kapı kaplamaları ve tutacaklarında kullanılan yeni malzemeler gibi değişimler söz konusuyken malzeme ve işçilik kalitesinde de gelişimlere gidilmiş. 8 ileri otomatik şanzımana sahip versiyonlarda (2.0 lt dizel 150 ve 190 bg) Focus modelindeki gibi yuvarlak vites topuzu kullanılırken daha fazla eşya koyma alanına yer verilmiş.

Motor seçenekleri de tamamen elden geçirilmiş. Ford’un EcoBlue dizel motoru Mondeo’da ilk kez kullanılırken 120, 150, 190 bg’lik üç farklı versiyonla geliyor. En güçsüz versiyon 4.5 lt/100 km ortalama tüketim ve 117 gr/100 km emisyona sahipken, 150 bg’de bu değerler 4.5 lt/100 km ve 118 gr/km, en güçlü versiyondaysa 4.9 lt/100 km ile 130 gr/km olarak veriliyor. Tüm dizellerde 6 ileri manuel şanzıman sunulurken 150 ve 190 bg’lik versiyonlarda yeni, 8 ileri otomatik şanzıman yer veriliyor. Bu vites kutusu sadece 20 milisaniye gibi kısa bir sürede vites değiştirebilirken, ilk kez Adaptive Shift Quality Control adı verilen bir teknolojiyle donatıldı. Daha önce BMW ve Mercedes modellerinde de gördüğümüz bu sistem sürüş tarzına göre vites değişimlerini daha da pürüzsüz hale getirebiliyor ve navigasyondaki yokuş iniş ve çıkışlarına göre önceden hazırlık yapabiliyor.

Mondeo’da benzinli olaraksa şimdilik 1.5 litrelik 165 bg’lik motor tek seçenek olarak görünüyor. Bu ünite 6.5 lt/100 km tüketim ve 150 gr/km CO2 emisyonuna sahip.

Asıl yenilikse hibrit seçenek. Satışların %50’den fazlasını domine etmesi beklenen bu motor alternatifi 2.0 litrelik atmosferik, Atkinson döngülü benzinli motoru elektrik motoruyla kombine ediyor. Hibrit Mondeo 187 bg güç üretirken modelin batarya kapasitesi 1.4 kWh olarak veriliyor. Lithum iyon bataryalı otomobilin şanzımanı CVT mantığında çalışan ve Ford tarafından geliştirilen bir otomatik şanzıman. Otomobilin enerji geri kazanım sistemi enerjinin %90 kadarını geri kazandırırken hibrit ortalama olarak 4.2 lt/100 km yakıt tüketiyor ve 96 gr/100 km’lik emisyon değerine sahip. Station model bu değerler sırasıyla 4.4 lt/100 km ve 101 gr/km.

Bu arada, evet yeni Mondeo hem sedan hem de station gövdeyle alınabiliyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook