Ford’un yeni dizeli Ecoblue

Ford’un yeni dizeli Ecoblue - 0
  • Ticari araçlarda da kullanılabiliyor
  • Farklı motor gücü alternatifleri
  • 1.5 lt'lik daha küçük bir versiyon olanağı
  • %20 tork artışı, -15 kg ağırlık

Yeni 2.0 lt’lik dizel güç ünitesi, markanın 2.2 litrelik dizelinin yerini alıyor. Euro 6 emisyonlarına uyum sağlayan yeni motor Eylül ayında Ford’un çeşitli modellerinde görülebilecek.

İşin daha da heyecan veren kısmı 2.0 litreden sonra bu motorun 1.5 litrelik bir versiyonun da geliştirilmesi. Böylece, ilk etapta Transit, Ranger ve Tourneo gibi ticari araç modellerinde kullanılan, sonrasındaysa Mondeo, S-Max ve Galaxy gibi binek modellerde de yer alacağı söylenen 2.0 litrelik motor, hacim küçültme işlemiyle Fiesta, Mondeo, Focus, C-Max gibi daha mainstream modellerde de kullanılabilecek.

EcoBlue adı verilen 2.0 litrelik dizel birkaç farklı güçte alınabiliyor: 100, 105, 130, 170, 200 ve 240 bg. En güçlü versiyonların Focus ST dizel gibi daha çok performans odaklı modellerde de yer alacağı söyleniyor.

Ford’un yaptığı açıklamalar EcoBlue’nun yerini aldığı 2.2 TDCi güç ünitesine göre %20 daha fazla tork ürettiği yönünde ayrıca ağırlık olarak da ciddi çalışmalar yapılmış ve 15 kg ağırlık atılmış.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook