Makyajlı Skoda Fabia'da dizel kaldırıldı

  • Makyajlı Skoda Fabia'da dizel kaldırıldı - 1
  • Makyajlı Skoda Fabia'da dizel kaldırıldı - 2
  • Makyajlı Skoda Fabia'da dizel kaldırıldı - 3
  • Makyajlı Skoda Fabia'da dizel kaldırıldı - 4
  • Makyajlı Skoda Fabia'da dizel kaldırıldı - 5
  • Makyajlı Skoda Fabia'da dizel kaldırıldı - 6
  • Makyajlı Skoda Fabia'da dizel kaldırıldı - 7

Mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda lanse edilecek olan makyajlı Skoda Fabia’da en çok ses getirecek yenilik dizel motor seçeneğinin olmaması.


Evet doğru okudunuz, yeni Skoda Fabia’da artık dizel motor alternatifi sunulmuyor. Çek üretici bunun yerine 1.0 litrelik motorunun dört farklı güç seçeneğini kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca dizele gerek kalmadığını ve 1.0 litrelik motorun yeteri kadar ekonomik olduğunu savunuyor.

Söz motordan açılmışken, dört seçeneğin ikisinin atmosferik ve indirekt enjeksiyonlu üniteler olduğunu söyleyelim. MPI olarak adlandırılan bu ünite 3 silindirli olmasının yanında 60 ve 75 bg’lik güçlerle alınabiliyor. Diğer iki seçenek ise makyajsız modelde de kullanılan, turbo destekli, direkt enjeksiyon teknolojisine sahip olan TSI üniteler. 95 ve 110 bg’lik bu üniteleri zaten daha önceki testimizde de kullandık ancak bir değişiklik var. TSI motorlarda artık partikül filtresi sunuluyor. En güçlü motorda DSG şanzıman seçeneği de söz konusu.

Dizel motorun model gamından kaldırılmasının nedeni bu sınıfta dizellerin satışlarının düğük olması olarak gösteriliyor. Bu gerçekçi bir neden olabilir ancak dizelin VW Group markalarının başını ağrıtması da bir diğer neden olarak düşünülebilir.

Yeni Fabia’da motorlar dışında elbette teknolojik ve tasarım anlamında da değişimler yer alıyor. Ön ve arka farlarda LED’ler, 18 inç jant seçeneği ve tamponlar dış tasarımdaki değişimlerken kabinde iki renkli koltuklar ve yeni kaplamalar dikkat çekiyor. Bunlar dışında gelişmiş güvenlik teknolojileri Fabia’da artık alınabiliyor. Bu teknolojiler arasında kör nokta uyarı sistemi, arka trafik uyarı sistemi gibi yenilikçi sistemler yer alıyor.

Modelin gösterge paneli ve infotaintment ekranı da yenilenen unsurlar arasında. 6.5 inç genişliğindeki ekran Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerini destekliyor ve Skoda Connect altyapısıyla geliyor. Yeni Fabia hem hatchback hem de Estate gövdelerinde üretiliyor.

Yenilenen Fabia Cenevre Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra yılın ikinci yarısından itibaren satılmaya başlanacak. Ülkemizde de son çeyrek gibi satılmaya başlanmasını bekleyebiliriz.

Skoda Fabia test sürüşü için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook