Maserati ilk elektrikli motorunun testlerine başladı

Maserati ilk elektrikli motorunun testlerine başladı - 0

Elektrik motorunu kullanacak ilk modeller yeni GranTurismo ve GranCabrio olacak.

Maserati de elektrikli araç üretme yarışına dahil oluyor. Marka tarafından yapılan resmi açıklama yeni elektrikli motoru kullanacak ilk modellerin 2021’de tanıtılacak GranTurismo ve 2022’de piyasada olacak olan GranCabrio olacağı yönünde.

Modena’da testlerine başlanan elektrik motoru tamamen Maserati tarafından Innovation Lab adı verilen birimde geliştiriliyor. Motoru denemek için birkaç adet deneysel araç üretildi ve bu araçların temelinde Alfa Romeo 4C modeli yer alıyor. Daha önce markanın ortadan motorlu bir prototip denediği haberini sizlerle paylaşmıştık, o haberde yer alan araç elektrik motoru denemelerinde de kullanılıyor.

Maserati diğer markalardan farklı olarak elektrik motorunun sesi üzerinde çok durduklarını belirtiyor. Hatta markanın artık ikonik hale gelen 4.7 litrelik V8 motorunun sesine benzer bir ses üretmek istediklerini de belirtiliyor.

İtalyan markanın tamamen elektrikli modellerinde üç elektrik motoru, dört çeker sistemi ve tork dağıtım teknolojisi yer alacak. Ayrıca uzun menzil verisi, kısa şarj süresi gibi hayatı kolaylaştıracak özellikler de yer alacak. Şimdilik bunlarla ilgili bilgiler paylaşılmadı ama Maserati’nin elektrikli modelinin Porsche Taycan gibi araçlara rakip olacağını düşündüğümüzde söz konusu modelden pek de aşağı kalmayacağını söyleyebiliriz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook