Maserati MC20 ilk kez görüntülendi

  • Maserati MC20 ilk kez görüntülendi - 1
  • Maserati MC20 ilk kez görüntülendi - 2
  • Maserati MC20 ilk kez görüntülendi - 3
  • Maserati MC20 ilk kez görüntülendi - 4

Ortadan motorlu modelin adı MC20 olarak kesinleşirken otomobil mayıs ayında tanıtılacak.

Daha önce de sizlerle kamuflajlı fotoğraflarını paylaştığımız Maserati’nin ortadan motorlu otomobilinin adı MC20 olarak netleşti. İtalyan üretici ilk kez Milano sokaklarında (Coronavirüs vakalarından önce) prototip versiyonunu denemeye başladı.

MC20 piyasaya çıktığında Maserati’nin efsanevi MC12 modelinden beri ürettiği ilk süper spor olacak. Aracın resmi tanıtımı mayıs ayı içerisinde yapılacaktı ancak İtalya’nın güncel durumu (coronavirüs) nedeniyle bu tarih muhtemelen ileriye ertelenecektir diye düşünüyoruz.

Aracın adındanki MC harfleri Maserati Corse (İtalyancada yarış demek) anlamına geliyor. Buradan yola çıkarak aracın performansının son derece üst düzey olmasını bekleyebiliriz. Kulağımıza gelenler yaklaşıl 700 bg'lik bir aracın bizleri beklediği yönünde...

MC20 piyasaya çıktığında yüksek performanslı plug-in hibrit V6 motorla satılması bekleniyor. Bu motor büyük ihtimalle 3.6 litrelik hacimde olacak ve 8 ileri Getrag imzalı şanzımanla gücünü aktaracak. Bir diğer ihtimal de aracın V8 motora sahip olması ama bu pek güçlü bir ihtimal değil.

Ayrıca daha sonra tamamen elektrikli bir versiyon da olacak, ki sizlerle daha önce elektrik motorunun testlerinin başladığının da haberini vermiştik. Elektrikli modelin altyapısı Alfieri modelinden alınacakken 3 elektrik motoru, 800 volt elektrik sistemi gibi teknolojiler barındıracak. Bunlarla birlikte otomobilin 0-100 km/s hızlanmasının 2.0 saniye civarında olması bekleniyor.

MC20’nin Maserati’nin Modena’daki fabrikasında üretilmesi planlanıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook