McLaren P14 Cenevre’de tanıtılacak

  • McLaren P14 Cenevre’de tanıtılacak - 1
  • McLaren P14 Cenevre’de tanıtılacak - 2

McLaren’in yeni jenerasyon süper spor modeli akfif şasi kontrol sistemi ve tamamen yeni bir platforma sahip olacak.

Kod adı P14 olan otomobil güncel 650S modelinin yerini alacak. Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya lansmanı yapılması planlanan otomobilin detayları yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.

McLaren’in çok ses getiren, Monocage adı verilen tamamen karbon fiberden üretilmiş ve alüminyum kaza destek sistemlerine sahip olan şasisi, P14 modelinde yenilenecek. Monocage II olarak adlandırılacak yeni platformda tavan kısmında T şeklinde bir yapıya yer verilecek, böylece yukarı doğru açılabilen kapılar kullanılabilecek. Ayrıca kapı eşikleri biraz daha geniş tasarlanacak.

Bu altyapıyla birlikte otomobilin ağırlığının 1283 kg olması planlanıyor. Bu, en büyük rakibi Ferrari 488 GTB’den neredeyse 200 kg hafifken, yerini alacağı 650 S’ten de 18 kg hafif olduğu anlamına geliyor. McLaren ayrıca ağırlık merkezinin de düşürüldüğünü belirtiyor.

Yeni Super Series model ailesinin ilk üyesi olacak P14’te yine 3.8 litrelik, çift turbo güç ünitesi yer alacak. Tam olarak motor gücü hakkında bir bilgilendirme yapılmamış olsa da maksimum gücün 650S modelindeki 650 bg’den daha yüksek olması düşünülüyor.

P14’te Proactive Chassis Control II aktif şasi kontrol sistemine yer verilecek. Bu sayede sürücü Comfort, Sport ve Track modlarını kullanabilecekken sistem adaptif amotrisörleri otomatik olarak ayarlayacak.

Variable Drift Control sistemi sayesinde ESC çok daha esnek çalışacak, otomobil drift yapmak için özel bir moda sahip olacak. Sürücü bu sistemi dokunmatik ekrandan kolayca devreye sokabilecek.

Aktif arka kanat frenlemede ekstra güç sağlayacakken otomobilin aerodinamik verimliliğini arttıracak ve yere basma gücü ortaya çıkartacak. McLaren otomobilin aerodinamik verimliliğinin 650S modeline göre iki misli geliştirildiğini açıklıyor. Tüm bunların yanında soğutma sistemindeki %15’lik gelişim ve hava akımının çok daha iyi optimize edilmesi sayesinde otomobilin yüksek performansının daha uzun süre kullanılması düşünülüyor.

P14’ün Cenevre’de tanıtılması planlanırken, bu İngiliz üretici McLaren için yeni bir başlangıç olacak. Otomobilin teknik detayları netleştiğinde sizlerle paylaşacağız.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook