McLaren’in yeni GT modeli hazır gibi

  • McLaren’in yeni GT modeli hazır gibi - 1
  • McLaren’in yeni GT modeli hazır gibi - 2
  • McLaren’in yeni GT modeli hazır gibi - 3

Speedtail modelinden ilham alan yeni GT, firmanın Track25 planı altında üretilen dördüncü model olacak. 

Cenevre Fuarı’nda sadece kısa bir görüntü ve tek bir fotoğraf gösterilerek, geliştirildiği haberi verilen yeni modelin ilk kamuflajlı fotoğrafları yayınlandı. Mayıs’ta resmi olarak tanıtılacak model, McLaren’in geçtiğimiz yıl açıkladığı ve 1.2 milyar Pound’luk yatırımla hayata geçirdiği Track25 planının bir parçası. Bu plan markanın 2025 yılına kadar 18 yeni model piyasaya süreceğini açıklıyordu ve ilk olarak 600 LT ile başlamıştı. 

İsmi şimdilik netlşemeyen GT modeli diğer McLaren modellerine göre daha kullanışlı ve pratik özelliklere sahip olacak. Hatta İngiliz üretici model için tam dolu bagaj ve iki kişilik yükle, tek sürüşle 1600 km yol içeren özel bir uzun yol testi bile uyguladı. 1600 km süren bu test McLaren’in fabrikası Woking-İngiltere’den Barcelona’ya kadar sürdü. Testteki amaç bir uzun yol otomobili olarak geliştirilen GT’nin rafineliği ve konfor özelliklerini deneyimlemekti.

Kamuflajı azaltılan otomobilin fotoğraflarında açık şekilde arka lastiklerin önündeki hava girişlerini görebiliyoruz. Bu da ortadan motorlu ve turbo destekli bir yapıyı ele veriyor. Zaten McLaren’in mevcut tüm modellerinde çift turbo V8 motora yer verdiğini biliyoruz ve yeni modelin de bu motorla yürümesi bekleniyor. Teknik özellikler yayınlanmasa da motor gücünün 570S modelinin üzerinde olması beklentiler dahilinde, yani yaklaşık 600 bg’lik bir güç öngörebiliriz. Cenevre’de yapılan açıklamalarda yeni modelin yol alma ve çeviklik kapasitesinin daha önce hiçbir otomobilde görülmemiş şekilde ele alındığı açıklanmıştı. Potansiyeli yüksek bir model bizleri bekliyor... 

Tasarımı detaylı şekilde incelediğinizde arka kısmın normalden biraz daha uzun olduğunu fark edebilirsiniz. Bu yapı, arkada kullanışlı bir bagaj bölmesine yer verildiğinin ipucu olabilir, aynı şekilde önde de küçük bir bölme olacağını söyleyebiliriz. Bunu söylmemizin nedeni, fuarda yeni modelin en kullanışlı McLaren modeli olacağının açıklanmasıydı. Ayrıca firmanın CEO’su Mike Flewitt GT modellerinin McLaren’in üçlü model gamı olan Sports, Super ve Ultimate Series’den farklı olarak konumlandırılacağını söylemişti. Yani McLaren kullanışlılığıyla öne çıkan, uzun yolculuklar için ideal bir model ve model gamı geliştiriyor. 

Mayıs ayını dört gözle bekliyoruz...

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook