Mercedes-AMG ailesinin yeni üyesi: AMG GT S Roadster

Mercedes-AMG ailesinin yeni üyesi: AMG GT S Roadster - 0

GT ile GT C'nin arasındaki boşluk doldu.

Yazı: Şafak Soysal

Mercedes-Benz'in performans kolu AMG, 53 tane modelin bulunduğu geniş yelpazesine bir üye daha ekledi.

4-Door'un ardından AMG GT ailesini tekrar elden geçiren Affalterbach merkezli ekip, bu sefer üstü açılır türevlere eğildi.

Mercedes-AMG GT Roadster ile GT C Roadster'ın arasına konumlanan AMG GT S Roadster hem güç, hem de görünüm olarak GT C'ye daha yakın.

Kaput altında yatan çift turbolu 4.0 litrelik V8 motor 522 bg güç, 670 Nm tork üretiyor - ki bu rakam 1,900 ile 5,000 d/d arasında sunuluyor. 308 km/s hıza çıkabilen aracın 100 km/s'e ulaşması ise 3.8 saniye sürüyor.

7 ileri, çift kavramalı yarı otomatik şanzımana eşlenen motorun turboları, V yapısının içine entegre edilmiş. Bu hem motor tepkisini arttırmış, hem de emisyon değerini azaltmış.

Adaptif süspansiyon, elektronik olarak kontrol edilen limitli kaydırmalı diferansiyel, valfli performans egzoz sistemi, kompozit frenler ve seçilebilir sürüş modları gibi donanımlara sahip olan GT S Roadster'ın kardeşlerinden en büyük farkı şasisi.

Ön-arka ağırlık dağılımı %47-%53 olarak ayarlanan GT S Roadster, alçağa konumlanan motoru sayesinde yere daha yakın bir ağırlık merkezine sahip. Bu detay ve sert ayarlı süspansiyonlar, onu daha sportif yapıyor.

Teslimatları Temmuz 2018'de başlayacak GT S Roadster'ın fiyatları henüz açıklanmadı. Ülkemizde satılan tek AMG GT Roadster, GT C versiyonu. Onun fiyatı da 2 milyon 33 bin 600 TL. AMG GT Coupe'nin 1.585 milyon TL dolaylarındaki fiyatını göz önüne alırsak GT S Roadster'ın 1.8-1.9 milyon TL civarında bir etiketle geleceğini varsayabiliriz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook