Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı!

  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 1
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 2
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 3
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 4
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 5
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 6
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 7
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 8
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 9
  • Yeni Corsa GSi'ın teknik verileri açıklandı! - 10

Yaşasın! Yeni bir hızlı hatch daha!

Yazı: Şafak Soysal

Opel, yaz aylarında piyasaya süreceği Corsa GSi'ın teknik verilerini paylaştı.

Insignia ile birlikte yelpazeye geri dönen "GSi" isminin ikinci durağı Corsa, üçüncü uygulaması ise Astra olacak.

Üç kapılı bir hatchback olarak tasarlanan Corsa GSi, 150 bg gücündeki 1.4 litrelik turbo benzinli motordan beslenecek. 3,000 ile 4,500 d/d arasında 220 Nm üretebilen "warm" hatch, 100 km/s hıza 8.9 saniyede ulaşacak.

Azami hızı 208 km/s olan araç 6 ileri, kısa oranlı bir şanzımana eşlenecek. Beşinci viteste 80-120 km/s hızlanmasını 9.9 saniyede gerçekleştiren motor, Opel'in dediğine göre en çok ikinci ve üçüncü viteste canlılık sunuyor.

Dinamik kanada baktığımızda ise OPC'den alınan spor şasi ile karşılaşıyoruz. 18" çaplı hafif alaşım jantlar üzerine oturtulabilen iskeletin fena sayılmayan ivmelenme performansı, kırmızı kaliperlere sahip fren sistemi ile durduruluyor veya yavaşlatılıyor.

Geniş hava girişleri, çıkıntılı arka spoyleri ve geniş marşpiyeleri ile dikkatleri toplayan Corsa GSi, ön ızgarasını ağabeyi Insignia GSi'dan almış. Kaput üzerindeki hava girişi, sis farı bölgesine iliştirilen krom detay ve karbon fiber ayna kapakları spor duruşu pekiştirmiş.

Arka tarafta Corsa GSi'ı yeterince sportif bulmadık. Eser miktarda downforce üreten bagaj üstü spoyler haricinde çok dikkat çekici bir tasarım detayının olmaması düşündürücü. Krom kaplı egzoz çıkışını daha belirgin bir difüzör çevreleyebilirdi. Hatta tek egzoz borusunun GSi'a yeterli geldiğini sanmıyoruz.

Dış tasarımdaki sportiflik içeriye de yansımış - ancak biz henüz bu bölgeyi göremiyoruz. Corsa GSi'da opsiyon olarak sunulan Recaro performans koltukları ve deri kaplı spor direksiyon simidi yer alacak. Alüminyum spor pedallar ve deri vites topuzu gibi detaylar da ateşli Corsa paketine dâhil olacak.

Opel, Corsa GSi'ı önümüzdeki aylarda piyasaya sürecek. Modelin fiyatı ve satılacağı ülkeler henüz açıklanmadı. Insignia GSi'ın ülkemize geldiğini düşünürsek Corsa GSi için de umut olduğunu söyleyebiliriz.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook