MG yeniden Türkiye’de satışa çıkıyor

  • MG yeniden Türkiye’de satışa çıkıyor - 1
  • MG yeniden Türkiye’de satışa çıkıyor - 2
  • MG yeniden Türkiye’de satışa çıkıyor - 3
  • MG yeniden Türkiye’de satışa çıkıyor - 4

Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösteren İngiliz MG markası ilk olarak Ocak ayında elektrikli ZS modelini ön siparişle satmaya başlayacak. 

Efsanevi İngiliz üretici MG (Morris Garages) yeniden Türkiye’de satılmaya başlandı. 90 ve 2000’li yıllarda başta MG F olmak üzere markanın diğer modellerini de satan marka yeni modellerini ülkemizde satmaya başlıyor.  

Doğan Trend Otomotiv bünyesinde motosiklet dünyasının önde gelen markalarından Silence, KYMCO, Suzuki, Piaggio, Vespa, Motoguzzi, Aprilia, elektrikli şarj ünitesi üreticisi Wallbox markalarını ve otomobil dünyasında Suzuki’yi temsil ediyor.  

Global olarak Çinli SAIC grup tarafından idare ediliyor. Bu birliktelik markanın zor zamanlar geçirdiği 2007’de ortaya çıktı ve marka yeniden Çin’de üretime başlamış oldu. Marka şu anda tamamen elektrikli ZS, GS, HS gibi modelleri üretiyor.  

İlk etapta markanın yüzde 100 elektrikli SUV modeli ZS EV’i satışa çıkaracaklarını belirten Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Kağan Dağtekin, “Ocak ayında online satış platformumuz aracılığıyla elektrikli ZS EV’yi ön satışa sunmayı hedefliyoruz. Mayıs ayı itibariyle ilk teslimatlara başlayacağız. MG’nin elektrikli SUV modeli ZS EV, sunduğu özellikler ve satış fiyatıyla çok ilgi çekecek. 2021 yılı içerisinde farklı MG modellerini Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz. Bu sene MG markasıyla bin adede yakın satış hedefimiz var” dedi.  

Tamamen elektrikli ZS modeli kompakt SUV segmentinde yer alıyor ve 44.5 kWh kapasiteli bir bataryayla geliyor. 350 Nm tork ve 143 bg güç üreten otomobil 260 km menzil sunuyor. 4314 mm uzunluğundaki otomobil 1809 mm genişliğinde ve 1620 mm yüksekliğinde bir yapıda. Otomobilin aks mesafesiyse 2579 mm. 

Doğan Holding ZS modelinden sonra diğer MG modellerini de satışa çıkaracak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook