Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu

  • Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu - 1
  • Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu - 2
  • Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu - 3
  • Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu - 4
  • Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu - 5
  • Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu - 6
  • Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu - 7
  • Makyajlı SEAT Arona satışa sunuldu - 8

SEAT’ın en küçük SUV modeli olan Arona, tamamen yenilenmiş haliyle Türkiye’de satışa sunuldu. Hem iç, hem de dış tasarımında yapılan kapsamlı yeniliklerle dikkat çeken modelin iç kısımda yer alan yeni LED aydınlatmalı havalandırma ızgaraları ve yeniden konumlandırılmış bilgi-eğlence ekranı öne çıkan yenilikler arasında. 

SEAT’ın kompakt crossover modeli Arona, yenilenen haliyle Türkiye’de satışa sunuldu. Yenilenen tasarımıyla güçlü ve dinamik bir görünüşe kavuşan Arona, teknolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Otomobilin ön tarafında yeni bir ön ızgara ve yeni bir tampon yer alıyor. Donanımlara göre değişik renklere sahip olan yeni ön spoyler ise otomobile daha sportif bir duruş katıyor.

Makyajla birlikte standart olarak sunulmaya başlanan EcoLED ön farlar ve opsiyonel olarak tercih edilebilen tamamen LED mercekli ön farlar, otomobilin ön tasarımını güçlendirirken aynı zamanda daha iyi bir görüş ve daha düşük enerji tüketimi sağlıyor. Yeniden tasarlanan ve ızgaranın yanındaki yeni konumunda daha çok dikkat çeken LED ön sis farları da araca daha karakteristik bir duruş katmış.

Otomobilde kullanılmaya başlanan 3 farklı tavan rengi seçeneği kişiselleştirme anlamında farklılık isteyen müşteriler için düşünülen detaylar arasında.

Modelin arka tarafında da tasarım detayları öne çıkıyor. Daha dinamik hatlar yeni tasarımlı difüzör sayesinda daha çok öne çıkıyor. Ayrıca bu kısımda el yazısı şeklindeki model logosu farklı görünen ve orijinal detaylar arasında.

Aracın dışından ziyade kabin içinde de büyük bir değişim yapılmış. Kalite hissini iyileştirmek için yeniden tasarlanan iç mekan, malzemelerin, bağlantılı teknolojilerin ve aydınlatma sistemlerinin de eklenmesiyle baştan yaratıldı.

Yeni bilgi-eğlence sistemi, iç tasarımın en önemli noktalarından biri olarak yer alıyor. Büyüyen dokunmatik ekran standart olarak 8,25” genişliğinde; opsiyonel olarak ise 9,2” genişliğinde alınabiliyor. SEAT’ın diğer modellerinden de tanıdık olan 10,25” Dijital Gösterge Paneli de Yeni Arona’daki teknolojik yenilikler arasında bulunuyor. Çok fonksiyonlu spor deri direksiyon simidiyle tamamlanan yumuşak ön göğüs, yenilenen iç tasarımı tamamlıyor. 

Sürücü ve yolcu tarafı için yeniden tasarlanmış havalandırma ızgaraları, seçilen donanıma bağlı olarak farklı renkte sunuluyor. FR donanımında kırmızı, Xperience donanımında yeşil ve Style donanımında ise gri renkte olan havalandırma ızgaraları; FR ve Xperience donanımlarında LED ambiyans aydınlatmasına sahip.

Makyajla birlikte otomobilin bağlantı teknolojileri de yenilendi. Standart olarak sunulan Full Link teknolojisinin yanı sıra, navigasyon sistemiyle birlikte alınabilen Kablosuz Full Link ile Apple CarPlay veya Android Auto kabloya ihtiyaç duymadan ekrana yansıtılabiliyor. Yeni geliştirilen ses tanıma sistemi, teknolojinin kullanımını daha güvenli ve basit bir hale getiriyor. “Hola Hola” denildiğinde aktif hale gelen sistem, kullanıcının verdiği komutları kullanarak bilgi-eğlence sistemini kontrol etmelerini sağlıyor.

Yenilenen Arona 1.0 litrelik TSI motorla alınabiliyor. 110 bg güç ve 200 Nm tork üreten motor 7 ileri DSG şanzımanla kombine ediliyor. 0-100 km/s hızlanma 10.8 saniye sürerken otomobil maksimum olarak 190 km/s hıza ulaşabiliyor. Yeni Arona Style Xperience ve FR olmak üzere üç donanım paketiyle alınabiliyor.

Yeni SEAT Arona’nın tam fiyat listesi aşağıdaki gibi:

1.0 EcoTSI 110 HP DSG Style              244.000 TL

1.0 EcoTSI 110 HP DSG Xperience  266.000 TL

1.0 EcoTSI 110 HP DSG FR              266.000 TL




Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook