911 Turbo S Exclusive'den 500 adet üretilecek

  • 911 Turbo S Exclusive'den 500 adet üretilecek - 1
  • 911 Turbo S Exclusive'den 500 adet üretilecek - 2
  • 911 Turbo S Exclusive'den 500 adet üretilecek - 3
  • 911 Turbo S Exclusive'den 500 adet üretilecek - 4
  • 911 Turbo S Exclusive'den 500 adet üretilecek - 5


Porsche’yi Porsche yapan efsane model 911 için üretilen sınırlı ve özel modellerin ardı arkası kesilmiyor. Alman üretici şimdi de 500 adet limitli üretilecek olan 911 Turbo S Exclusive modelini tanıttı. Hiç olmadığı kadar güçlü olan model tam tamına 607 bg güç üretiyor ve bugüne kadarki en güçlü Turbo S modeli olarak dikkat çekiyor. 0’dan 100 km/s hızlanmasını yalnızca 2.9 saniyede tamamlayan model 330 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

911 Turbo S Exclusive’in belki de en önemli özelliği ise McLaren’deki MSO departmanı gibi müşterilere sonsuz kişiselleştirme seçeneği sunan “Porsche Exclusive Manufaktur” departmanı tarafından yapılan ilk model olması.

Çok daha kaliteli malzemelerin kullanıldığı Exclusive’de tüm detaylara hepsinden daha çok önem gösterilmiş. El yapımı detaylar ve bolca karbon fiber parça bunlardan bazıları. Standart olarak aerodinamik kit ile gelen otomobilde tek bijonlu jantlar ve karbon seramik frenler standart olarak sunuluyor. Ayrıca Exclusive serisi için özel olarak geliştirilen deri bir bavul seti de müşterileri bekliyor; iki deri bavuldan oluşan set bagaja tam olarak uyum sağlıyor.

Kaputtan başlayıp boydan boya devam eden karbon fiber şeritlere sayesinde model standart kardeşlerinden kolayca ayrılabiliyor. Yan eteklerde de kullanılan bu karbon fiber şeritler modele çok daha spor bir hava katıyor.

911 Turbo S Exclusive’e özel olarak sunulan sarı renk ise sadece dış tarafta değil kabinde de kullanılıyor. Böylece modelin içi ve dışı birbirine uyumlu hale geliyor.

Sadece 500 adet üretilen modelin fiyatı ise müşteri tarafından seçilen kişiselleştirmelere göre değişkenlik gösteriyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook