Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı

  • Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı - 1
  • Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı - 2
  • Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı - 3
  • Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı - 4
  • Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı - 5
  • Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı - 6
  • Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı - 7
  • Macan S yeni V6 turbo motoruyla tanıtıldı - 8

2.9 litrelik V6 motor 354 bg güç üretiyor.




Geçtiğimiz günlerde detaylarını paylaştığımız makyajlı Macan ailesine yeni S modeli eklendi. 354 bg güç ve 480 Nm’lik tork (1360-4800 d/dak) üreten 2.9 litrelik V6, benzinli motor tamamen yeni geliştirildi.

Makyajlı S eski modele göre ekstra 14 bg güç ve 20 Nm tork üretiyor. 5.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanmaysa eski modelden 0.1 saniye daha hızlıyken, maksimum hız 254 km/s olarak görünüyor. Macan S’in 0-160 km/s hızlanması 12.8 sn sürüyor.

Otomobilin motoru eski modelde kullanılan üniteden tamamen farklı, yepyeni bir motor. Porsche yeni ünitesinde turboyu V şeklindeki silindir sırasının ortasında konumlandırmış. Bu şekilde turbonun gönderdiği gazlar daha hızlı şekilde silindire gönderilerek motorun tepki süresini kısaltıyor ve daha tepkili bir sürüş sunuyor. Twinscroll yapılı turbo sayesinde daha düşük devirlerde daha yüksek tork üretiliyor ve emisyon oranları düşürülmüş oluyor.

Makyajlı Macan’da dört çeker sistemi ve süspansiyon tasarımında değişiklikler yer alıyor. Ön aksta salıncaklar alüminyumdan üretilirken eski modelde çelik kullanımı söz konusuydu. Daha hafif ve dayanıklı olan yeni tasarım aynı zamanda otomobilin boş ağırlığının düşümesini ve direksiyom tepkisinin daha keskin olmasını sağlıyor. Her zaman olduğu gibi Porsche Active Stability Management (PASM) sistemi otomobilde sunulurken tork dağıtım sistemi (PTV) opsiyon listesinde yer alıyor.

Otomobiln fren performansı ve tepkisi konusunda da ciddi çalışma yapılmış. Öncelikle pedal ağırlığı hafifletilmişken, fren merkezine olan mesafesi de kısaltılmış. Bu gelişme sayesinde sürücüler daha ani ve keskin fren tepkisi alırken, pedal hissiyatını daha hassas şekilde ayarlayabiliyor. Bunların dışında ön disklerin genişliği 10 mm arttırılıp 360 mm, genişliğiyse 2 mm artıp 36 mm’ye ulaşmış durumda. Ayrıca Macan’da artık seramik fren disklerini opsiyon olarak satın alabiliyorsunuz.

Otomobilin ortalama yakıt tüketimi 8.9 lt/100 km, emisyon oranıysa 204 gr/100 km olarak görünüyor. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook