RUF efsanesi Yellowbird geri döndü

  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 1
  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 2
  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 3
  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 4
  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 5
  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 6
  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 7
  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 8
  • RUF efsanesi Yellowbird geri döndü - 9

90’lı yıllarda, Nürburgring’de tabiri caizse “kelle koltuk” giden, her virajı insafsızca yan dönen, bir o kadar da hızlı giden, sarı bir Porsche videosu aklınızda kaldı mı? Evet işte o efsane otomobil Yellowbird geri döndü!

Bir modifiye firmasından çok daha fazlası olan RUF’un ününe ün katan “Yellowbird” ortaya çıkışından 30 sene yeniden üretildi. Üstelik, bu sefer hiç olmadığı kadar güçlü hiç olmadığı kadar iddialı…

1987'de çıktığı zaman otomobil dünyasında fırtınalar estiren Yellowbird, çıktığı zaman seri üretim en hızlı otomobil unvanını o zamanların efsanesi Ferrari F40’dan devralmıştı. 342 km/s maksimum hıza ulaşabilen orijinal Yellowbird 0’dan 100km/s hıza yalnızca 4 saniyede ulaşabiliyordu.

Dünyanın ilk arkadan motorlu arkadan itiş yürüyen aksama sahip, tamamen karbon fiber monokok şasisine sahip olan yeni Yellowbird yine ortalığı fazlasıyla kızıştıracak gibi görünüyor. Resto-mod yenilemenin aksine tamamen yepyeni bir araç olan CTR, modelin dördüncü jenerasyonu olarak konumlandırılmış.

Yeni Yellowbird’de 700 bg güç üretebilen 3.6 lt’lik çift turbo boxer motor kullanılırken, 6 ileri manuel veya çift kavramalı otomatik şanzıman seçilebiliyor. Manuel şanzımanlı modellerin üretim sayısı ise yalnızca 30 adet ile sınırlandırılmış. Limited-slip diferensiyel ile kombine edilen model gücünü arka tekerlere aktarıyor. Yellowbird’ün 0-100 km/s hızlanması yalnızca 3.5 sürerken, modelin maksimum hızı da 362 km/s.

Genel tasarım olarak orjinal Yellowbird ile oldukça benzer olan yeni modelin en büyük farklılıkları farlar ve stoplar olmuş. Farlarda eskiyen halojen teknolojisi yerine güncel LED ve xenon teknolojilerine yer verilmiş. Ortadan bijonlu 19 inçlik jantlar tasarımdaki yeniliklerden, bu jantlar 6 pistonlu, karbon seramik disklere ev sahipliği yapıyor.

İç mekanda ise orjinal felsefeye sağdık kalınmış ve hafiflik ön planda tutulmuş. Yeni Yellowbird’de çelik takla kafesi, karbon fiber koltuklar, 3 kollu direksiyon ve alüminyum pedallara yer verilmiş.

795.000 dolardan başlayan fiyat etiketiyle satışa çıkacak olan yeni RUF CTR “Yellowbird”’ün üretimi 2018'de başlayacak.

 

 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook