Skoda, yeni hatchback'i Scala’yı hazırlıyor

  • Skoda, yeni hatchback'i Scala’yı hazırlıyor - 1
  • Skoda, yeni hatchback'i Scala’yı hazırlıyor - 2
  • Skoda, yeni hatchback'i Scala’yı hazırlıyor - 3

Rapid modelinin yerini alacak otomobil yıl sonunda tanıtılacak.

Skoda, kompakt hatchback sınıfında rekabet edecek yeni modelinin ismini ve ilk teaser fotoğraflarını paylaştı. Scala adındanki modeli yıl sonunda piyasaya çıktığında Ford Focus ve Opel Astra gibi modellerle kafa tutacak. Otomobilin adı için Latincede basamak anlamına gelen Scala kelimesi uygun görülmüş.

VW Grubu’nun A0 MQB platfomu kullanacak Scala model gamında Rapid’in yerini alacak. Bu platformu daha önce VW Polo ve T-Roc modellerinde görmüştük. Skoda, Rapid ile bu sınıfta istediği başarıyı elde edememişti ve şimdi tamamen yeni bir yaklaşımla Scala’yı oyuna sürüyor. Otomobil Rapid’e göre hem daha prestijli hem daha büyük hem de daha kaliteli bir yapıda olacak. Scala aynı zamanda bir Skoda'da ilk kez arka tarafta logo yerine markanın adının yazılı olduğunu gördüğümüz model olarak da tarihe geçecek.

Modelin teknik detayları henüz belli olmasa da 1.0 litrelik 3 silindirli TSI motorun 85 ve 110 bg’lik versiyonlarıyla 1.5 litrelik 150 bg’lik 3 adet benzinli motorun kullanılacağı bilgisine ulaştık. Dizellerdeyse 1.6 litreik TDI görev yapacak. Modelin elektrikli ya da hibrit versiyonuysa maliyet kaygılarından dolayı henüz düşünülmüyor.

Scala’nın 2019’un ilk yarısında Türkiye’de satışta olması bekleniyor.

Skoda Rapid test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook