VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc

  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 1
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 2
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 3
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 4
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 5
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 6
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 7
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 8
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 9
  • VW’den Tiguan’a küçük kardeş: T-Roc - 10

T-Roc markanın en küçük SUV modeli olurken Golf platformunda yükseliyor.



Markaların fazlasıyla popüler SUV sınıfında giderek daha fazla model geliştirimelerine alıştık. T-Roc da VW’nin küçük sınıftaki SUV’si olarak geliştirildi, yani bir bakıma Tiguan’ın küçük kardeşi de diyebiliriz onun için.

VW Golf’te kullanılan MQB platformu üzerine şekillenen otomobil yıl sonunda piyasaya çıktığında MINI Countryman, Audi Q2 gibi modellerle rekabete girecek.

Tasarım olarak VW’nin diğer modellerini andıran otomobil Tiguan’a göre 252 mm kısa ve 81 mm alçak bir yapıda. Önde geniş ızgara, ince far yapısı modelin VW olduğunu açık şekilde ortaya koyarken arkada yine basit ama etkileyici far tasarımı, profilde ise biraz daha hareketli ve dinamik çizgiler dikkat çekiyor. Hem kapıların hem de arka tamponun altındaki plastik parçalarsa otomobile gerçek SUV havası katarken tasarımının da renkli olmasını sağlıyor.

T-Roc’un kabini Golf’ü andıran bir yapıda. Markanın çok sevilen Active Info Display ekranı aynı şekilde burada da kullanılırken, dokunmatik infotaintment ekranı ve Beats Audio gibi opsiyonlar otomobilde alınabiliyor. Gövde rengindeki ön konsolda modele özgü bir detay.

T-Roc’un 445 litrelik bagajı koltuklar yatırıldığında 1290 litreye kadar genişletilebiliyor. Audi Q2’nin bagaj hacminin 405 litre olduğunu düşündüğümüzde T-Roc’un bu konuda öne çıktığını söyleyebiliriz.

Otomobildeki motor seçenekleri de tıpkı platformu gibi Golf’den alınmış. Benzin motorlarda 1.0 TSI 110 bg 3 silindirli, 1.5 TSI 150 bg 4 silindirli (silindir deaktivasyon özellikli) ve 2.0 lt TSI 200 bg’lik alternatifler bulunuyor. Dizellerdeyse 1.6 TDI 115 bg ve 2.0 TDI 150 ve 190 bg’lik üç seçenek yer alıyor. 2.0 litrelik motor DSG şanzıman ve dört çekerle birlikte geliyor. Diğer modeller standart olarak önden çekiş ve manuel şanzımanla alınabiliyor, bunun yanında ekstra ücret karşılığında DSG otomatik vites kutusunu da alabiliyorsunuz.

Otomobilin yeni yılla birlikte ülkemizde de satılması söz konusu.

VW T-Roc fotoğraf galerisi için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook