Tesla dördüncü modelini tanıttı: Model Y

  • Tesla dördüncü modelini tanıttı: Model Y - 1
  • Tesla dördüncü modelini tanıttı: Model Y - 2
  • Tesla dördüncü modelini tanıttı: Model Y - 3
  • Tesla dördüncü modelini tanıttı: Model Y - 4
  • Tesla dördüncü modelini tanıttı: Model Y - 5
  • Tesla dördüncü modelini tanıttı: Model Y - 6

Markanın ikinci SUV’si daha kompakt bir yapıda.

Model X’in ulaştığı başarı ve otomotiv sektörünün yükselen trendi SUV’ler Tesla’yı ikinci SUV’sini üretmeye itti. Model Y adı verilen araç bir bakıma markanın yeni sedanı Model 3’ün SUV versiyonu gibi konumlandırılıyor.

Otomobil çift motorlu, dört çeker, yüksek performanslı, uzun ve standart menzilli versiyonlara sahip. Yüksek performanslı versiyon 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 saniyede tamamlarken maksimum hız olarak 245 km/s’ye çıkabiliyor. Bunun yanında standart menzilli versiyonda menzil 370 km olarak verilirken uzun menzillide bu değer 480 km’ye kadar çıkıyor.

Aracın tasarımı Model 3 ve Model X’ten esintiler taşıyor ama büyük kardeşi Model X’teki gibi yukarı doğru açılan kapılara sahip değil. Platform Model 3’ten alınmışken, otomobilin rüzgâr direnç katsaysı 0.23 gibi oldukça iddialı bir değer.

Kabine göz gezdirdiğimizde oldukça geniş bir panoromik tavan göze çarpıyor. 7 koltuk kapasitesiyse modelin en büyük özelliklerinden biri. Orta konsoldaki 15 inçlik dokunmatik ekran otomobilin tüm kontrollerini kumanda ediyor. Ayrıca Tesla App ile bağlantı kuraru uzaktan kumanda olarak da cep telefonunuzun kullanılmasını sağlıyor.

Üretimine 2020’de başlanacak olan modelin üretimi Amerika’da gerçekleştirilecek. Model Y, Tesla’nın Supercharger şarj istasyonu ağından yararlanabiliyor. Markanın 36 ülkede toplamda 12000 adet Supercharger sayısına sahip olduğunun hatırlatalım.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook