Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu

  • Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu - 1
  • Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu - 2
  • Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu - 3
  • Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu - 4
  • Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu - 5
  • Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu - 6
  • Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu - 7
  • Yeni Renault Clio’nun motor seçenekleri belli oldu - 8

Clio’nun detayları Cenevre’de netleşti.

Daha önce sizlerle yeni Renault Clio’yu paylaşmış ama o haberimizde, henüz net olmadığı için motor detaylarından çok da bahsedememiştik. Cenevre Fuarı’ndaysa otomobilin tüm motor seçenekleri detaylı şekilde açıklandı.

Herşeyden önce Clio’da benzinli, dizel ve plug-in hibrit motor seçeneklerinin bulunduğunu belirtelim. Benzinli motorlar 1.0 ve 1.3 lt olmak üzere iki hacimle geliyor. 1.0 lt SCe atmosferik, 3 silindirli 65 ve 75 bg’lik güçlerle gelirken 95 Nm tork üretiyor. Sadece 5 ileri manuel şanzımanla sunulan bu motorlar Clio’nun giriş seçeneği olarak görünüyor.

Aynı motorun turbo desteklisiyse TCe olarak adlandırılıyor. Yine 3 silindirli olan bu güç ünitesi 100 bg ve 160 Nm tork üretirken bu değerler eski modeldeki 0.9 TCe motordan 10 bg ve 20 Nm daha fazla. Ayrıca 100 gr/km gibi sınıfının en düşük CO2 emisyon değeriyle de öne çıkıyor. Bu motor 5 ileri manuel ya da X-TRONIC adı verilen son nesil otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Benzinli motorların en güçlüsü 1.3 litrelik ünite. TCe 130 GPF olarak isimlendirilen bu motor daha önce Captur, Megane, Scenic ve Kadjar modellerinde de kullanılmıştı. 130 bg ve 240 Nm gibi değerler son derece iddialıyken bu motor 7 ileri çift kavramalı EDC şanzımanla eşleşmiş ve partikül filtresi barındırıyor.

Renault Clio 1.5 dCi testimizi okumak için tıklayın.

Dizel motorlara baktığımızda 1.5 litrelik Blue DCi ünitenin 85 ve 115 bg’lik versiyonlarını görüyoruz. Bu ünite uzun süredir Renault modellerinde kullanılan motorla aynı olsa da elden geçirilerek yeni emisyon standartlarına uyumlu hale getirilmiş. Bunun için motora SCR sistemi (AdBLue) eklenmiş ve bu sayede emisyon değerlerinde ciddi azalma sağlanmış. 85 bg’lik versiyon 220 Nm tork sunarken 115 bg’lik 260 Nm torkla geliyor, her iki motorda da 6 ileri manuel şanzıman alınabiliyor. Şimdilik otomatik şanzıman seçeneği bulunmuyor.

Yen Clio’nun en çok dikkat çeken seçeneğiyse ilk kez yer verilen hibrit seçeneği oluyor. E-TECH adı verilen motor 2020 yılında Clio’da alınabilecek. Tamamen Renault’nun kendi üretimi olan bu sistem 1.6 litrelik benzinli motorunu 2 adet elektrik motoruyla kombine ediyor. 1.2 kWh batarya otomobilin elektrik modunda başlamasını ve şehir içi sürüşlerde %80 oranında elektrikli yol alınabilmesini sağlıyor. Bu sayede %40 yakıt tasarrufu yapıldığından bahsediliyor. Hibrit motorda yeni multi-mode şanzımana yer verilmiş.

Yeni Clio özellikle hibrit versiyonuyla adından çok söz ettirecek ve küçük sınıfa elektrik teknolojisini getiren iki modelden biri (diğeri tamamen elektrikli Peugeot 208) olacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook