Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor

  • Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor - 1
  • Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor - 2
  • Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor - 3
  • Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor - 4
  • Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor - 5
  • Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor - 6
  • Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor - 7
  • Toyota Corolla, GR SPORT versiyonuyla daha sportif görünüyor - 8

Yeni tanıtılan GR Sport versiyonu Corolla’ya sportif bir tat katıyor.

Standart modellere göre daha sportif görünen tasarım kitleri yeni bir şey değil. Bu daha önce sadece premium markalarda gördüğümüz özelliklerdi ama son yıllarda Hyundai’nin N-Line örneklerinde olduğu gibi premium olmayan markalarda da görmeye başladık.

Toyota da bu kervana katıldı ve ilk olarak Corolla modelinde GR Sport adını verdiği sportif tasarımı sunmaya başladı. Elbette markaların bu şekilde bir seçeneğe yer vermelerindeki neden daha genç müşterileri cezbedebilmek. Toyota’nın GR Sport tasarımında parlak siyah ön ızgara, yan aynalar, B sütunları ve marşpiyel dikkat çekiyor. Önde C şeklindeki siyah çerçeveler daha agresif bir görüntü sunarken 17 veya 18 inç genişliğindeki özel tasarımlı jantlar GR Sport’ta sunuluyor. Arkada bagaj üstü spoyler ve GR Sport logosu paketi tamamlarken Dinamik Gri adı verilen renk modelin tanıtım rengi olarak öne çıkıyor. Ayrıca Corolla’da ilk kez GR Sport paketiyle birlikte iki renkli gövde uygulaması da başlıyor. Aracın tüm gövde renkleri siyah tavanla kombine edilebiliyor.

Corolla GR Sport’un iç mekanında da farklı dokunuşlar yer alıyor. Siyah tavan, direksiyonda kullanılan şık dikişli deri kaplama, eşiklerdeki GR logolu fırçalı alüminyum gibi detaylara spor ön koltuklar eşlik ediyor. Siyah kumaş ve suni deri koltuklarda, kontrast yaratmak adına beyaz ve kırmızı dikişler kullanılıyor. Kabinde ambiyans aydınlatması ve LED ışıklandırma da alınabilen diğer detaylar arasında.

Yeni model ülkelerdeki pazar şartlarına göre 1.8 litre hibrit ve 1.6 litre benzinli motorlarla satışa sunulacak. Modelin üretimi kasım ayında başlayacakken 2021 yılının Ocak ayından itibaren ilk olarak Avrupa’da pazarında satışın başlaması planlanıyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook