Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor

  • Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor - 1
  • Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor - 2
  • Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor - 3
  • Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor - 4
  • Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor - 5
  • Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor - 6
  • Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor - 7
  • Hyundai i10 N Line daha sportif görünüyor - 8

Türkiye’de üretilmeye başlanacak olan üçüncü nesil Hyundai i10’da N Line paketi de yer alacak.

Hyundai’ın küçük sınıftaki yeni temsilcisi, üçüncü nesil i10 kısa bir süre önce tanıtılmıştı. Marka Frankfurt Fuarı’nda i10’un N Line versiyonunu gösterdi.

Standart modele göre daha sportif bir tasarımla dikkat çeken otomobil markanın i30, i30 Fastback ve Tucson’dan sonra N Line paketiyle gelen dördüncü modeli olacak.

N Line’da i10’a göre farklı tasarımlı ön ve arka tamponlar, ön ızgara, N Line logosu, yeni tasarımlı jantlar gibi detaylar yer alıyor. Otomobilin genel tasarımı Hyundai N alt markasının genel felsefesine göre şekillendirilmişken, otomobilde sadece tasarım değil farklı motor seçeneğine yer verildiği de görülüyor.

i10 N Line standart modellerin aksine sadece 1.0 litrelik, 3 silindirli, turbo destekli GDi ve 1.2 lt, atmosferik 4 silindirli benzinli motorlar ile alınabiliyor. Turbo motor sadece 5 ileri manuel şanzımanla gelirken, atmoasferik motor manuel veya otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla tercih edilebiliyor.

100 bg gücündeki turbo ünite 172 Nm tork üretirken bu motorun performans ve tüketim verileri paylaşılmadı. Atmosferik motorsa 84 bg ve 118 Nm tork sunarken manuel şanzımanda 0-100 km/s hızlanma 12.6 saniye, AMT şanzımandaysa 15.8 saniye sürüyor. Yeni i10 N Line atmosferik motoruyla ortalama olarak 5.3 lt/100 km (otomatikte 5.5 lt/100 km) yakıt tüketiyor.

Otomobilin kabin tasarımı da diğer i10’lardan biraz farklı ele alınmış. N logolu direksiyon, vites topuzunun yanında havalandırma kanallarının etrafındaki kırmızı vurgular, metal pedallar ve spor koltuklar N Line için yapılan eklemeler.

Yeni Hyundai i10 N Line, diğer i10 modelleri gibi ülkemizde üretilecek. Otomobilin üretimi kasım ayında başlayacakken, ülkemiz pazarındaki satış tarihi için 2020 yılı öngörülüyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook