Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu

  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 1
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 2
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 3
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 4
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 5
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 6
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 7
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 8
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 9
  • Toyota Corolla Hatchback satışa sunuldu - 10

Eski adıyla Auris olarak bilinen Corolla Hatchback benzinli ve hibrit motorlarla satışa çıktı. Fiyatlar 157.900 TL’den başlıyor. 

Toyota’nın sevilen modeli Corolla’nın hatchback versiyonu satışa sunuldu. Eski adıyla Auris olan otomobil yine Corolla adını taşıyor ki bu Corolla severler için iyi bir haber. 

Yeni Corolla Hatchback benzinli ve hibrit motorlarla satışa sunulurken benzinli motorlar 157.900 TL, hibritlerse 193.300 TL’den başlıyor, donanıma göre yükseliyor. Fiyatlar lansmana özel ve mart ayı sonuna kadar geçerli. 

Otomobilin lansmanında basın açıklaması yapan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt araçla ilgili şunları söyledi: “Bu segmentte en dinamik modellerin başında gelen Yeni Corolla Hatchback farklı heyecan arayanların gözde modeli olacak. Özellikle dinamik yapısı ile gençler başta olmak üzere yeni bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Şıklığı, daha fazla sürüş keyfi sunması ve hatta bunları yaparken üstün güvenlik özelliklerini de barındırması Corolla Hatchback’i benzerlerinden hemen ayıracaktır. 2020 yılında ilk etapta yüzde 50’den fazlası hibrit versiyon olmak üzere 1050 adetlik satış hedefimiz bulunuyor.” 

Gerçekten oldukça iddialı görünen tasarım yeni Corolla Hatchback’in öne çıktığı noktalarından biri olacak. Otomobil ilk tanıtıldığında Auris adına sahipti, daha sonra isim Corolla olarak değişti. Corolla HB, sedan kardeşi gibi Toyota’nın global TNGA platformu üzerine şekilleniyor. Önceki nesile göre 40 mm uzun (4370 mm) ve 20 mm alçak (1455 mm) olan otomobil 1790 mm genişliğinde ve 2640 mm aks mesafesine sahip. 361 litrelik bagaj Corolla HB müşterilerini bekliyor. 

Markanın Under Priority ve Keen Look tasarım dili Corolla HB’de başarılı şekilde kullanılıyor. Önce sedan modeline benzer LED farlar ve gündüz LED’leri aracın çok daha çekici görünmesini sağlarken sedana göre daha sportif dokunuşlar dikkat çekiyor. Özellikle iki renkli gövde sayesinde farklı bir görüntü elde ediliyor. 

Aracın kabini dış tasarımı gibi dinamik hatlara sahip. Oldukça yüksek kalite kişiselleştirilebilen 3 boyut efektli, 7 inçlik dijiral göstergeler ve 8inçlik Infotaintment ekranıyla destekleniyor. Hibrit versiyonlarda standart olarak kablosuz şarj sistemi sunulurken, 10 inç genişliğinde head-up display ısıtmalı koltuklar gibi donanımlar da yer alıyor. 

Motor seçeneklerinde C-HR modelinden de tanıdığımız 1.2 litrelik, turbo destekli 116 bg’lik benzinli ve 1.8 litrelik, 122 bg gücünde hibrit yer alıyor. Hibrit motor ÖTV desteği sayesinde avantajlı bir fiyat politikası sunuyor. Benzinli motor 0-100 km/s hızlanmasını 10 saniyede tamamlıyor ve ortalama olarak 5.8 lt/100 km’lik yakıt tüketim değeri sunuyor. Benzinli motor Multidrice S şanzımanla alınabiliyor. 

Hibritse 10.9 saniyelik hızlanma değerinin yanında 3.8 lt/100 km’lik tüketimiyle öne çıkıyor. CVT şanzıman diğer tüm Toyota hibritlerinde olduğu gibi Corolla’da da tek seçenek olarak görünüyor. 

Dream, Dream X-Pack, Flame, Flame X-Pack ve Passion X-Pack donanımlarla satışa sunulan Corolla Hatchback’in tam fiyat listesi şu şekilde: 

Benzinli motorlar: 

1.2 Turbo Dream Multidrive S                   157.900 TL

1.2 Turbo Dream X-Pack Multidrive S     165.900 TL

1.2 Turbo Flame Multidrive S                    167.500 TL

Hibrit motorlar:

Hybrid Dream e-CVT                                  193.300 TL

Hybrid Dream X-Pack e-CVT                    201.300 TL

Hybrid Flame e-CVT                                   199.100 TL

Hybrid Flame X-Pack e-CVT                     207.600 TL

Hybrid Passion X-Pack e-CVT                  218.000 TL

Toyota Corolla Hybrid Sedan test sürüşümüzü okumak için tıklayın.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook