Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor

  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 1
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 2
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 3
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 4
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 5
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 6
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 7
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 8
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 9
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 10
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 11
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 12
  • Üçüncü nesil Kia Ceed iddialı tasarımıyla dikkat çekiyor - 13

Kia’nın kompakt sınıftaki hatchback modeli Ceed üçüncü nesiliyle karşınızda.


Kia’nın, Hyundai i30 ile ortak ürettiği Ceed modelinin üçüncü jenerasyonu Cenevre Fuarı öncesinde tanıtıldı. Otomobilin lansmanı fuarda yapılacak, ardından Avrupa pazarında satışlara başlanacak.

Modelin Güney Koreli üretici için önemli büyük, zira Ceed (eski adıyla Cee’d) Kia’nın Avrupa pazarı için özel olarak geliştirdiği bir model ve 2006’dan bu yana 1.28 milyon adet satıldı.

Tasarım olarak Avrupa’lı rakiplerine benzeyen otomobil Kia’nın K2 platformu üzerine şekillendi. Kia’nın tasarım imzası haline gelen ızgara otomobile dinamik bir görüntü katarken yer yer temelini aldığı model i30’a benzediğini söyleyebiliriz. Özellikle arka farlarda bunu daha net görebiliyoruz.

K2 platformunu daha önce Hyundai i30 modelinde de görmüştük. Bu platform eski modeldekine göre daha hafif ve ağırlık merkezi daha alçak olduğu için otomobili dinamik olarak da daha iyi bir noktaya taşıyacak. Ayrıca uzunluk eski modele oranla 23 mm daha kısayken, bagaj hacminin 15 litre artarak 395 litreye çıkması da yine yeni platformun bir getirisi. Bu arada bagaj hacmi Hyundai i30 modeliyle tamamen aynı olması da dikkat çekici bir diğer detay.

Motor seçenekleri yine i30 modelindeki ünitelerin aynısı. 1.0 litre turbo 3 silindirli, 120 bg’lik motor giriş seviyesinde konumlandırılırken 1.4 turbo, direkt enjeksiyonlu 140 bg’lik motor eski atmosferik 1.6 motorun yerini alıyor. Bu motorun bir de 100 bg’lik versiyonu yer alıyor.

Dizellerdeyse 1.6 litrelik motor 115 ve 136 bg’lik iki versiyonla geliyor. Hyundai Motor Group’un bu motor üzerindeki çalışmaları sayesinde CO2 emisyonlarının 110 g/km seviyesinin altına çekilmesi söz konusu. Önden çekişli otomobil gücünü altı ileri manuel şanzımanla aktarırken 1.4 turbo 140 bg ve 1.6 lt 136 bg’lik motorlarda çift kavramalı şanzıman kullanılıyor.

Kabinde standart olarak 5 inçlik ekran gelirken, donanım seviyesine göre 7 inç veya 8 inç dokunmatik infotaintment ekranı alınabiliyor. Bluetooh tüm modellerde standartken, navigasyon alındığında Apple CarPlay ve Android Auto da geliyor. Ayrıca JBL ses sistemi, kablosuz telefon şarjı gibi yenilikçi özellikler ilk kez Ceed’de sunuluyor.

Bunun dışında otomobilde ikinci seviye otonom sürüş sistemlerine de yer verilmiş. Bu sistem Şerit Takip Sistemi olarak adlandırılıyor ve otomobilin şerit içerisinde kalmasını sağlarken direksiyon desteği de veriyor. Ayrıca öndeki aracın hızına göre seyir hızınızı da ayarlayabiliyor. Kör nokta uyarı sistemi, arka trafik uyarısı ve park asistani gibi özellikler de Ceed’le birlikte alınabiliyor. 

Yeni Ceed’in üretimi Mayıs ayında başlayacak. Golf ve Focus gibi modellere rakip olacak Ceed iddialı tasarımı ve yenilikçi özellikleriyle bir kez daha güçlü satışlara ulaşacak gibi duruyor. 

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook