VW Atlas’a 5 koltuklu versiyon geliyor

VW Atlas’a 5 koltuklu versiyon geliyor - 0

VW’nin Amerika pazarı için ürettiği 7 koltuklu SUV modeli Atlas artık 5 koltuklu bir versiyona da sahip olacak.

Volkswagen’in Amerika Pazarını dikkate alarak ürettiği SUV modeli Atlas 7 koltuklu olarak geliştirilmişti. 2017’de piyasaya sunulan araç ilk yılında son derece başarılı satış rakamlarına ulaşınca Alman üretici modelin 5 koltuklu versiyonunu da üretme kararı aldı. Atlas’tan bugüne kadar toplam 36.000 adet satıldı. Bu aynı zamanda VW’nin TRANSFORM 2025+ adını verdiği uzun vadeli SUV planının da bir parçası. Bu plana göre 2020’de markanın satışta olan tam 19 SUV modeli olacak. Bu araçlar Polo gibi küçük sınıftan başlayacak ve Atlas’a kadar uzayacak. Aynı stratejinin uzantısı olarak 23 Mart tarihinde yeni Touareg'in de tanıtılacağını söyleyelim. Bu stratejinin nedeni olarak tüm dünyada giderek artan SUV trendi gösteriliyor.

Yeni model Atlas’ın üzerine şekillenecek ama daha alçak tavanı, 5 koltuk kapasitesi gibi özelliklerle ayrışacak. MQB platformu üzerine şekillenecek otomobil 8 ileri DSG şanzıman ve 4MOTION dört çeker sistemi gibi özellikler yer alacak.

5 koltuklu Atlas, markanın Chattanooga fabrikasında üretilecek. Bu fabrika hali hazırda Passat ve Atlas modellerini üretmesiyle biliniyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook