Volkswagen’in 7 koltuklu SUV’si Atlas

  • Volkswagen’in 7 koltuklu SUV’si Atlas - 1
  • Volkswagen’in 7 koltuklu SUV’si Atlas - 2
  • Volkswagen’in 7 koltuklu SUV’si Atlas - 3
  • Volkswagen’in 7 koltuklu SUV’si Atlas - 4
  • Volkswagen’in 7 koltuklu SUV’si Atlas - 5
  • Volkswagen’in 7 koltuklu SUV’si Atlas - 6

Yazı: Uğur Durukan Çakılcı

Uzun zamandır kamuflajlı olarak kameralara yakalanan VW’nin yeni 7 koltuklu SUV’si Atlas, California’da tanıtıldı.

Amerika’da üretilecek olan Atlas, Amerika pazarına uygun olarak tasarlanmış. Avrupalı kardeşi Skoda Kodiaq gibi MQB modüler platformuna sahip olan Atlas, Kodiaq’tan 504 mm daha uzun, 198 mm daha geniş ve 177 mm daha yüksek olarak tasarlanmış. VW’nin şu ana kadar Amerika’da ürettiği en büyük SUV olma özelliğini taşıyan araç standart olarak önden çekişli olarak satışa sunulurken,4Motion 4 çeker sistemi VR6 motor ile birlikte opsiyonel olarak sunuluyor.

Şu an için yalnızca benzinli 240 bg güç üretebilen 2.0 lt TSI ve yine benzinli 280 bg güç üretebilen 3.6 lt VR6 motor seçeneği ile alınabilen Atlas’ta bu motorlar 8 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilmiş ve manuel şanzıman seçeneğine yer verilmemiş.

Şu sıralar dizel motorlarındaki emisyon sorunları yüzünden Amerika pazarında kan kaybeden VW’nin Atlas’ı sadece benzinli motor seçeneği ile satışa sunması pek de şaşırtıcı değil.

Atlas VW’nin klasikleşmiş sert tasarım anlayışıyla tasarlanmış. Önde tamamen LED farlara yer verilirken bu farlar tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor. Arka tarafta bulunan tamamen LED stoplar ise opsiyonel olarak sunuluyor.

5 adet donanım paketine sahip olan Atlas, VW grubun yeni çıkardığı diğer araçlarda da sunduğu opsiyonel VirtualCockpit sistemine sahip. Ayrıca VW CarNet eğlence sistemi ile birlikte AppleCarPlay, AndroidAuto ve MirrorLink’i desteklerken 12 hoparlörlü Fender ses sistemine de sahip.

Amerika pazarı için tasarlanan Atlas’ın şu an için Avrupa pazarı ve ülkemizde satılması beklenmiyor.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook