X2: BMW için cesur bir konsept

  • X2: BMW için cesur bir konsept - 1
  • X2: BMW için cesur bir konsept - 2
  • X2: BMW için cesur bir konsept - 3
  • X2: BMW için cesur bir konsept - 4
  • X2: BMW için cesur bir konsept - 5
  • X2: BMW için cesur bir konsept - 6
  • X2: BMW için cesur bir konsept - 7

Paris’te BMW’den büyük bir yenilik görmedik ama gösterilen tek konsept olan X2, Alman üretici için ciddi bir adım niteliğindeydi.

BMW’nin daha önce X6 ve X4’te denediği ve başarılı olduğu formül, bu defa X1 üzerine geliştirilmiş X2 ile deneniyor. F49 kod adına sahip model markanın altıncı SUV modeli olacakken, altyapı olarak önden çekişli ve X1’de de yer alan UKL platformu kullanılıyor. Konseptin uzunluğu 4439 mm (X1 ile birebir aynı), genişliği 1821 mm (X1 ile birebir aynı) ve yüksekliği 1598 mm (X1’de 14 mm alçak).

Temelini X1’den almış olsa da X2 tasarım olarak çok daha iddialı görünüyor. Özellikle ızgara ve ciddi şekilde uğraşıldığı izlenimini veren ön tampon araca son derece agresif ve sportif bir hava katıyor. Ön tarafta yer verilen lazer farlar, mavi vurgularıyla kendini ele veriyor.

C sütununda, BMW’nin Hofmeister Kink’i oldukça farklı yorumladığını görüyoruz. Diğer modellerden farklı olarak bu kısım yukarı doğru tasarlanmış ve C sütununa BMW logosu yerleştirilmiş. Bu hem markanın tarihindeki modellere gönderme yaparken hem de X2’nin profil görüntüsün çok daha sportif olmasını sağlıyor. Buna alçalan tavan çizgisi de eklendiğinde konseptin arzu edilir bir otomobil olduğunu görebiliyoruz.

Arkada alçalan tavan çizgisi, iri tampon yapısı ve çift egzoz çıkışı görüntüyü destekliyor. Tabii şimdilik konsept olduğu için aracın 21 inçlik jantlar üzerinde durması normal ama üretimde 17 ve 18 inçlik alternatifler bekleyebiliriz. Ayrıca ilk bakışta 3 kapılı gibi görünse de araç aslında 5 kapılı ve siyah camlarından kabin çalışmalarının henüz bitmediğini anlayabiliyoruz. X2 bu şekilde üretime girdiğinde Range Rover Evoque ve Audi’nin yakın zamanda tanıtılacak Q4 modeliyle rekabete girecek.

Şimdilik kesin bir açıklama olmasa da motor seçenekleri olarak 2.0 litrelik benzinli 192 bg, 2.0 lt dizelin 150, 190 ve çift turbolu 231 bg’lik versiyonlarının kullanılması kesin gibi. X1’de bulunan ve ülkemizde neredeyse X1 satışlarının tamamını domine eden, 1.5 litrelik, 3 silindirli 136 bg’lik motor ise şimdilik X2’te görünmüyor. Tabii üretim versiyonunda neler olur onu bilemeyiz.

BMW bunlara ek olarak bir de yine 2.0 litrelik benzinli motorun, yaklaşık 300 bg güç üreten bir versiyonunu üreteceğinin sinyallerini verdi.

Önden çekişli ya da dört çeker olarak alınabilecek olan X2’de altı ileri manuel ya da otomatik şanzıman seçenekleri olacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook