Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor

  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 1
  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 2
  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 3
  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 4
  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 5
  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 6
  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 7
  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 8
  • Yeni A6 Avant sedana göre daha şık görünüyor - 9

Audi’nin yeni station versiyonu Avant son derece şık tasarımı ve teknolojileriyle dikkat çekiyor.

Kısa süre önce sizlerle yeni Audi A6 sedanın detaylarını paylaşmıştık, Alman üretici şimdi de Avant versiyonu tanıttı.

Sedan kardeşi gibi MLB Evo platformu üzerine şekillenen Avant eski modele göre 10 mm uzun, 20 mm geniş ve 6 mm alçak gövdeye sahip. Aks mesafesinin 12 mm uzaması ve ön-arka sarkmaların kısalması sayesinde otomobil çok daha sportif oranlarıyla göze daha çok hitap eden bir yapıda.

Otomobil önden sedan modelle aynı tasarıma sahipken, arka kısım çok daha şık görünüyor. Tamamen LED farlar krom bir çıtayla birbirine bağlanmışken oval tasarımlı krom egzozlar Avant’ın sportif havasını destekliyor.

Otomobilin bagaj hacmi eski modelle aynı: 565 litre. Bu hacim 40:20:40 oranında katlanabilen koltuklar sayesinde 1680 litreye kadar genişletilebiliyor.

Yeni A6 Avant’ta sedan kardeşi gibi 48 voltluk mild hibrit altyapısı sunuluyor. Tüm V6 benzinli ve dizel modellerde gelen bu sistem kısa sürüşlerde elektrik motorunun kullanılmasını sağlıyor. Avant’ta sedan modeldeki motor seçenekleri yer alıyor. Benzinli olarak sadece 3.0 litre V6, 340 bg’lik ünite sunulurken dizellerde 2.0 lt 205 bg ve 3.0 lt’lik 230 ve 290 bg’lik TDI üniteler alınabiliyor. Tüm modeller otomatik şanzımanla gelirken Quattro dört çeker sistemi opsiyon olarak alınabiliyor.

Avant’ta da tıpkı sedan gibi dört süspansiyon seçeneği alınabiliyor. Standart süspansiyon, s Line modellerinde spor süspansiyon (10 mm daha alçak gövde), adaptif amortisör ve tamamen adaptif havalı süspansiyonlar modele ve donanıma göre tercih edilebiliyor. Ayrıca arka lastiklerin dönmesini sağlayan dynamic all-wheel steering sistemine de yer verilmiş.

Yeni Audi A6 Avant fotoğraf galerisi için tıklayın.


Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook