Frankfurt’taki hızlı station wagon: Audi RS4 Avant

  • Frankfurt’taki hızlı station wagon: Audi RS4 Avant - 1
  • Frankfurt’taki hızlı station wagon: Audi RS4 Avant - 2
  • Frankfurt’taki hızlı station wagon: Audi RS4 Avant - 3
  • Frankfurt’taki hızlı station wagon: Audi RS4 Avant - 4
  • Frankfurt’taki hızlı station wagon: Audi RS4 Avant - 5

Ingolstadt’ın hızlı station wagon’u sonunda kamuflajdan kurtuldu.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nın ev sahibi markalarından Audi’nin sergilediği tek performans modeli R8 RWS değil. Daha kullanışlılık odaklı RS4 Avant, Alman üreticinin standında boy gösteren makinelerden bir diğeri.

Diğer tüm RS modellerinde görülen değişiklikleri taşıyan Audi Sport modelinin “Singleframe” adlı ön ızgarasında çekiş tipini belirten “quattro” yazısı yer alıyor. Hava girişi sağlayan hırçın yan girişler, kaput altında yatan ve RS5 Coupe, Porsche Panamera 4S gibi modellerden tanıdığımız 2.9 litrelik TFSI üniteyi soğutmaya yardımcı oluyor.

Arka kısımda agresif bir difüzör, oval egzoz çıkışları ve bagaj üstü spoiler bulunduran RS4 Avant, 450 bg ve 600 Nm üretebiliyor. R8 RWS hariç tüm Audi Sport modelleri gibi dört tekerlekten çekiş sistemine sahip station wagon, tüm bu güç ve torku 8 ileri tiptronik şanzıman yardımıyla yola aktarıyor.

Maksimum sürat değeri 250 km/s ile sınırlanan fakat opsiyon paketiyle 280 km/s hıza ulaşabilen RS4 Avant’ın üç haneli hız değerlerine ulaşması sadece 4.1 saniye sürüyor.

Standart olarak 19, opsiyon olarak 20” jantlara oturtulan Alman modelin ağırlığı 80 kg azaltılarak 1,790 kg’a çekilmiş.

Audi’nin Virtual Cockpit adlı dijital gösterge paneli, head-up display gibi teknolojik donanımlara sahip olan RS4’ün sipariş alımları sonbahar aylarında başlayacak. Almanya fiyatı 79,800 € olan aracın teslimatları ise 2018’de start alacak.

Yazıyı değerlendir

Yorumlar

Facebook